Sove ute

Innhold

Endelig lørdag! I sommerhalvåret er det mange muligheter til å sove ute. Tenk så deilig å våkne opp ute i frisk luft.

Person i hengekøye med utsikt utover vannet. Foto
Hengekøyer er i vinden som aldri før og her kommer en trinn for trinn til hengekøyetur.  Og husk, en trenger ikke å reise så langt. En fin opplevelse kan ligge 15 minutter unna.
hengekøye i oppbevaringsveske. Foto
Finn frem hengekøya med opphengstau. Det kan være lurt å ha med et ekstra tau  til å skjøte med hvis det skulle bli behov. Og så er det kjekt med liggeunderlag til å ha oppi hengekøya. En god sovepose må til sammen med varme klær, litt mat og en primus o.l.
Hender knytter tau rundt trestamme. Foto
Når du har funnet deg en fin plass å overnatte med noen trær, tar du frem opphengstauet og tar det rundt trestammen. Tauet  skal ha en løkke som du kan tre tauet gjennom.
Hånd strammer tau. Foto
Stram til tauet rundt trestammen.
Tau med knuter ligger i en håndflate. Foto
Opphengstauet må være dobbelt og med slike knuter slik at det er lett å tilpasse høyde og avstand.
Hengekøyen festes i tau. Foto
Og så er det bare å klipse hver ende av selve hengekøye på tauene du nå har hengt opp på to trær i passe avstand fra hverandre.
Utsikt fra hengekøye. Foto
Og da er det klart til å nyte tilværelsen i hengekøya, se på utsikten og nyte stillheten, god turmat, samvær med andre og mere til.
To barn ligger i hver sin hengekøye. Foto
På kvelden er det på tide å finne frem liggeunderlag, sovepose og varme klær (ull og en lue er ikke å forakte). PS! Hvis myggen er glad i deg kan myggnetting også være kjekt å ha eller i hvert fall myggmiddel.
Blid jente med kosebamse i hengekøyen. Foto
Det er skikkelig kos å våkne opp i frisk luft med kosedyret sitt godt nedi soveposen.
Brødskive med syltetøy. Foto
Og selv den enkleste frokosten smaker så godt. Et lite tips: Etter vår tur konkluderte mor med at selv om hengekøyene er for to, så blir det hver sin hengekøye neste gang. Og aldri har jeg sett ungene mer motivert for å pakke selv og så ivrige til å dra på tur!
Til toppen