Støp et flott fuglebad i betong

Innhold

Endelig lørdag! I dag tar vi betongstøping et skritt videre.

For deg som synes det var spennende å prøve støpe skåler av ballonger og sement skal jeg i dag vise hvordan du kan støpe et fint fuglebad av rabarbrablad. Rabarbra er lett tilgjengelig for mange og har store, fine blad som er sterke og tåler å bli håndtert uten å gå i stykker.

Slik gjør du 

  1. Plukk ut et stort rabarbrablad og et litt mindre.
  2. Lag deg en liten haug eller topp av grus eller jord. Du kan evt. bruke badehåndklær, tape og aluminiumsfolie om du ikke har noe annet å hjelpe deg med.
  3. Legg en søppelsekk over haugen din med rabarbrabladet over. Legg et mindre blad under stilken og litt ut fra den slik at du ikke støper stilken inn i fatet og trykk stilken godt ned så ikke den står opp gjennom fatet.
  4. Mitt rabarbrablad var stort: Jeg valgte å armere med et lite stykke hønsenetting. Er ikke bladet så stort, behøver du ikke gjøre det – bare du legger på nok sement.
  5. Bland sementen i et romslig kar – til mitt blad brukte jeg ca 10 kg. sement.
  6. Legg sementen på i tykt, godt lag så det dekker bladet godt. Følg kanten på bladet og klapp til så det blir litt tynnere ut mot kanten av bladet.
  7. Dekk til med plast. Vann litt forsiktig etter et par dager og fortsett vanne litt hver dag.
  8. Etter 4-5 dager kan du ta av plasten og sjekke om det virker ferdig herdet. Er det ferdig kan du snu det forsiktig og plukke vekk restene etter bladet som nå er vissent og lett å fjerne med vann og kost. Nervene sitter gjerne litt igjen men er enkle å fjerne etter hvert.
  9. Gratulerer! Du har nå et ferdig fuglebad som få har maken til.

Sommerlig hilsen fra Elisabeth

Tips: Om du ønsker å utforske støping med betong videre, kan du også bruke store hostablad. Da får du fine skåler du kan bruke både inne og ute. De er også fine vertinnegaver å ha med i sommer.

Fuglebad1 225X300
Fuglebad2 225X300
Fuglebad3 225X300
Fuglebad4 235X300
Fuglebad5 225X300
Fuglebad6 225X300
Fuglebad7 225X300
Fuglebad8 216X300
Fuglebad9 225X300
Til toppen