Støpe lysskål i betong

Innhold

Endelig lørdag! I den lyse, varme årstiden er det mye morsomt vi kan drive med ute. Denne gangen lager vi rustikke skåler av betong!

Det blir litt gris og søl og det er derfor greit å drive ute med dette.

Du trenger

Bøtte eller balje.
Fibersement, feks. Megaflis sin eller en rest om noen har noe liggende.
Vann
Ballonger
Tom eggekartong eller pappkrus.
Evt. gullmaling eller annen farge etter smak og behag.

Slik gjør du det

  1. Blås opp så mange ballonger som du har tenkt å lage skåler av og finn frem «holdere» av eggekartonger eller pappbegre.
  2. Tøm litt sement eller mørtel i bøtta. Hell i vann til passe «grøt». Den skal være så fast at det er mulig å kunne elte den til en liten kule i hånda.
  3. Jobb med en ballong om gangen: Sett ballongen i holderen sin og pakk den inn med betongen. Legg på så mye betong at ballongen ikke er synlig på toppen og på sidene.
  4. Klem og form betongen godt på plass.
  5. Gjenta prosessen til du har laget så mange som du har tenkt. Lag gjerne noen ekstra: Dette blir også fine gaver som er hyggelig å gi bort.
  6. Sett dem et sted i skyggen, evt. Vann dem forsiktig eller legg over litt plast mens de herder. De blir sterkere jo lengre tid tørkeprosessen tar.
  7. Etter et døgn eller to kan du løsne skålene forsiktig fra holderne. Det gjør ingenting om små biter brekker av i kantene: Dette gir de bare et mer «luftig» preg og de blir uansett fine.
  8. Om du vil kan du nå male de ferdige skålene innvendig: Jeg brukte rimelig gullmaling – det funket helt fint.
  9. Ferdig! Tenn et telys og sett skålene ute i blomsterbedet med lys i om kvelden eller som bordpynt ute og inne: Fine uansett!

Tips:

Skålene er litt ruglete under. Dersom du skal ha de stående inne kan det være lurt å lime på en møbelknott under for å skåne bordplaten.

Hilsen Melina og Elisabeth

1B 225X300
2B 225X300
3B 225X300
4B
5B
6B
7B 208X300
8B 225X300
9B 225X300
10B 225X300
11B 225X300
Siste 232X300
Til toppen