En uke med Sommerles - noen tall og fakta så langt

Innhold

Lesekampanjen Sommerles.no startet lørdag 1. juni, og etter en uke kan vi i Larvik telle opp 733 deltakere! Til sammen har de lest 2514 bøker! Det er hele 190668 sider lest!! Vi er veldig imponert.

Lesegleden er absolutt til stede blant barna i Larvik!

Kampanjen er for alle som går i 1. til 7. trinn. Skal du begynne i 1. klasse kan du bli med! Og uansett om du leser selv eller blir lest for, kanskje du lytter til en lydbok? Alt teller i Sommerles!

Lag deg en bruker og du er i gang!

Sommerles er laget som et spill der du registrerer inn det du leser og oppnår XP (poeng) for dette. Du kan også få XP ved å legge inn ukas kodeord (dette finner du på oppslagstavlen på biblioteket) og ved å løse andre oppgaver. Slik kommer du deg opp i level (nivå) i spillet, og etterhvert vil du kunne hente deg en fin premie på biblioteket.

Inne i Sommerles ligger årets sommerlesfortelling. Den er skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og heter "Fanget i spillet". Det er også mulig å lese fortellingene fra Sommerles i 2023 (Natt på biblioteket) og fra 2022 (Eventyr på rømmen). Hele årets fortelling ligger allerede ute og kan leses nå.

På Sommerles-siden kan du også følge vennene dine og se hva de leser, og få boktips fra andre sommerlesere.

Kodeordene på biblioteket vil bli hengt opp på mandager gjennom hele sommeren.

Sommerles varer fra 1. juni til 31. august. Trenger du hjelp til å finne bøker du kan lese? Ta turen innom biblioteket og spør en av oss som jobber her. Vi kan hjelpe deg med å finne en spennende bok til akkurat deg.

Har du sett filmen fra kick-off for årets Sommerles? Hvis ikke, se den her:

Til toppen