Onsdag 16. november er det Girl Tech Fest hos oss!

Innhold

Vi har invitert 75 jenter som går i 5.klasse og skal bruke store deler av biblioteket til show og workshops fram til kl.14.00. Ukas påfyll og Datahjelpen utgår denne dagen.

Selv om det blir mye aktivitet på huset denne onsdagen, er biblioteket åpent som vanlig, og alle våre bibliotekbrukere er velkommen inn. Girl Tech Fest går av stabelen mellom kl 09.00 og kl 14.00

Hva er Girl Tech Fest (GTF)?

GTF er et tiltak for å øke jenters interesse for teknologi og realfag. Jentene skal få ta på, og prøve teknologien, og selv oppleve hva den kan brukes til. Jentenes interesse for teknologi og realfag synker fra 10-12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag med bare jenter, med kvinnelige veiledere fra teknologiyrker, på deres egne premisser. Vi vet at det å få prøve teknologi, med praktiske oppgaver og lek er med på å øke jentenes interesse. De må forstå hvordan teknologien fungerer og hva den kan brukes til. Videre er gode rollemodeller viktige - de er med på å skape interesse for - og gode holdninger til fagene. På Girl Tech Fest får jentene prøve selv, være kreative og nyskapende - de får møte rollemodeller og skaper relasjoner med kvinner de kan relatere seg til. GTF er et initiativ fra ODA Nettverket, TENK – Tech Nettverket for kvinner, IKT Norge og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.

Alle Girl Tech Fest arrangementer arrangeres fortrinnsvis samme uke. I 2022 er denne uken satt til uke 46, altså 14.-18. november. Det er første gang vi har dette arrangementet her i Larvik.

Vi på biblioteket gleder oss til en aktiv dag sammen med jentene og våre samarbeidspartnere: Thor Heyerdahl vgs, Vestfold og Telemark fylkesbibliotek, Get Academy AS, Bibliotek-Systemer AS, Larvik kommune og Reen

Gtf
Til toppen