Bøker for deg som er glad i fotball

Innhold

Er du av dem som aldri får nok av fotball? Eileen har tips til to bøker som passer ungdom.

Mange er interessert i fotball!

Det kommer også stadig bøker om både fotballspillere, om selve spillet og det kommer skjønnlitterære bøker, altså fortellinger, om gleden ved å spille fotball. Bøker om utfordringene, om maktapparatet bak, om treningen og skuffelsene, om mestringsfølelsen og iveren.

Noen mener fotball får for stor plass, andre mener at fotball er livet!

Eileen Ødegaard

Bare spille ball av Michael Stilson 

Fredrik elsker fotball. Han henger nede på banen sent og tidlig.

Fredrik spiller kant på Rosenborg sammen med bestekompis Erik. Erik var alltid bedre enn Fredrik, men i det siste har Erik begynt å feste litt mye, kondisen er ikke like bra som tidligere, mens Fredrik lever sunt. Det blir resultater at sånt, han er god! Mathias, en annen på laget, får kontrakt. Han tipser Fredrik om en manager

Bare Spille Ball

Før Fredrik får tatt kontakt med han blir han kalt inn og tilbudt kontrakt selv, problemet er bare at Mathias får lønn, Fredrik ikke. Det er et stort maktapparat bak en stor fotballklubb, det er mange feller for en ung spiller som bare vil spille ball og det er vanskelig å navigere riktig. 

«Alene gjennom» er bok nummer to om Fredrik og hans vei mot proffdrømmen. Forfatteren er tidligere fotballproff for Mjøndalen og Ranheim. 

#Kampklar av Nina Rossing

Anja, Leila og Fride er med i et dommer-prosjekt for å få flere jenter på banen som fotballdommere. Det har gått greit helt til denne kampen. “Helvetes kjerring”, “Fittedommer”, skjellsordene hagler, Anja gir rødt kort og toppscoreren til det blå laget blir utvist. Det viser seg å få konsekvenser. På vei hjem etter kampen hyler en fyr i en blå bil: “Du skal voldtas”, og det stopper ikke med det. Manipulerte bilder og filmer av Anja blir lagt ut og det fortsetter å renne inn med hat-kommentarer.

Kampklar

Ledelsen i dommerprosjektet tar dette på alvor, MEN de velger samtidig å dysse det ned, noe som er en gedigen tabbe.

Dette er ei tøff bok, ei viktig bok, om fotball, om feige ledere og om det som gjør at fotballen er så populær, et fantastisk samhold og modige utøvere, i dette tilfellet jenter. 

Til toppen