Boktips: Bakgårdshund av Magnus Buen Halvorsen

Balal og kameratene hans filmer sprøe og ville påfunn (pranks) som de legger ut på Youtube. Hvor langt er de villig til å gå for å få "likes" og flere tilhengere (subs)?

Boktips Fra Eileen (16)

Tittelen på denne boka er Bakgårdshund. Ja, det er en hund i boka, en hund som ikke har det særlig bra, men den er ikke hovedpersonen. Heller ikke nissene som dukker opp i utstillingsvinduene før jul har hovedroller, selv om de er viktige brikker.


Det er Balal og kompisene hans denne boka handler om, gutta som skal bli store på pranks. De, eller egentlig Ovar, finner stadig på nye sprell som de kan filme og legge ut på YouTube-kanalen sin. Og for at de hele tiden skal få flere subs må de finne på nye og enda mer ville og gale pranks. Men den siste pranken ødelegger alt. For når moren til Balal er en av dem som går av toget når det smeller og politiet jakter på dem, blir det alvor. Og mest alvorlig for Balal siden familien hans, og spesielt faren, har opplevd ting i hjemlandet som han aldri snakker om. Ting som gjør at han nå lager tilfluktsrom i leiligheten og er forberedt på krig.

Anbefales av Eileen

Til toppen