Boktips: “Ser du dette?” av Sigrid Agnethe Hansen

Innhold

Hva gjør du om private bilder du har plutselig blir spredd rundt uten ditt samtykke? Susanne har tips til en aktuell ungdomsroman som handler om dette.

Anna og familien hennes har flyttet fra Tromsø til den lille byen der mormor bor. De trenger en ny start. Anna trenger en ny start. De flytter nemlig fra et rykte. Et stygt rykte.

Det er aldri lett å skulle starte på nytt,- å få nye venner og skape seg et nytt liv. Ekstra vanskelig er det for Anna når hun ikke kan være sikker på at noen hører om forhistorien og ryktet hennes. Men hun blir kjent med Tina, og etter hvert som de blir venner gir Tina henne tryggheten til å fortelle om det hun har opplevd.

Det handler om Lars, med det fine håret. Lars som ser Anna. Som sender henne meldinger og sier hun er fin. Lars som får henne til å føle seg fin. Lars som ber henne sende et bilde. Et bilde som bare skulle være til ham, men som plutselig alle på skolen har sett. Et bilde som til slutt gjør at Anna og familien må flytte fordi det blir for vanskelig å bli.

«Ser du dette?» er en roman som handler om noe mange ungdommer kan oppleve; at bilder som er ment å være private blir spredt. Og om at altfor ofte er det offeret for bildedelingen som får problemer. Det er offeret som må tåle å bli hengt ut og hvisket om. Og noen ganger, som Anna, må man faktisk flytte for å komme unna ryktespredningen.

 

Boka kan leses som ebok i BookBites-appen.

Anbefales av Susanne B. Bolstad

Ser Du Dette
Til toppen