Boktips: The Island av C.L.Taylor

Eileen gir deg tips til en nervepirrende og skremmende ungdomsbok på engelsk.

Seks unge mennesker, barndomsvenner, på ei ubebodd øy i Thailand i ei uke! Det må jo bli et eventyr?

Anuman, guiden deres hjelper dem med å bygge en camp der de skal bo. Han viser dem hvor de kan finne ferskt vann og frukt. Men så skjer det noe dramatisk. Anuman blir stukket av noe. Han dør brått. 

Boktips Fra Eileen (3)

Da ungdommene styrter til båten for å dra tilbake til fastlandet, ser de at ledningen til båtmotoren er kuttet og håndtaket borte. Sakte kryper ungdommenes fobier fram. Det hver enkelt av dem er aller mest redd for....  Og redslene deres blir til virkelighet, - mens de er fanget på øya.

Vi blir godt kjent med Milo, Meg, Jessie, Danny, Jefferson og Honor i løpet av denne tiden på øya. Hva de har med seg av sorg og problemer i bagasjen, hvordan de takler panikken over å være fanget på dette øde stedet. Og på måten hver av dem møter sin egen frykt på. 

Øya er vakker og frodig med overflod av bananer, mango, kokosnøtter, slanger, edderkopper og apekatter. Men er det andre mennesker her? 

Boka er nervepirrende og skremmende, men viser også ungdommenes evne til å løse oppgaver de ikke har all verdens forutsetning for å kunne løse og evnen de har til samarbeid og iblant mangel på akkurat det.

Til toppen