Identitet

Innhold

Eileen har funnet frem bøker som alle handler om identitet, om hvem vi er og valgene vi tar.

Vi velger ikke alltid det vi vil bli, men kanskje heller det vi ikke vil være. Jeg er direkte, sier ifra, det er et personlighetstrekk, men også et valg. Om vi velger å være direkte må vi også tåle tilbakemeldinger på den samme måten. Det synes jeg var vanskelig tidligere, og det kan være det fortsatt.  

Identitet kan også handle om vennskap, hvilken gjeng en tilhører, hvilken gjeng man gjerne vil tilhøre, klær, forholdet til alkohol, stoff, religion, legning. Det er mange valg, men som jeg startet med, ofte lettere å bestemme seg for hva man absolutt IKKE vil.

Her får du noen boktips fra meg. De handler alle om identitet, på en eller annen måte.

Hilsen Eileen

Fire bøker som handler om å ta valg

Blindsone av Anders Totland

I Blindsone handler det om å ha en eldre kjæreste som er russ. Sanne og Henrik er veldig mye sammen. Det skal være fest og yngre jenter kan få være med. Men før festen er det audition. Den er drøy!

Kunsten å tryne av Jan Tore Noreng

I Kunsten å tryne treffer du de to vennene som plutselig får uttelling for treninga si og blir sett av damene. Det handler om festen der en av dem går hjem og der den som blir igjen på festen beskyldes for å forgripe seg på ei jente. Det kan vel ikke stemme? Jonas, som han har kjent hele livet, er jo ikke sånn? Men hvem skal Samuel tro på?

Bakgårdshund av Magnus Buen Halvorsen

I Bakgårdshund handler det om vennene som gjør stadig drøyere pranks for å få klikk. Ovar bestemmer, de andre følger litt motvillig med. Men at det skulle bli så ille visste ingen av dem....

Freaks av jan Tore Noreng

Gutta er en serie med lettleste bøker. Den første heter Freaks og handler om Mikkel som begynner på ny skole og lett blir et mobbeobjekt. Helt til han en dag dras han inn i en gjeng. Selv om gutta ser kule ut viser det seg at de tilhører en sekt. Men det er vel greit? Eller er det ikke?

Fire Bokomslag Til Artikkel Om Identitet

 

Tre bøker om å forelske seg i feil person

Søstera di er den peneste på skolen av Sverre Henmo

Erik er en snill gutt, han spiller i korps og er storebror til Jeanette. Når søstera begynner i 8.klasse, blir hun storebrorens mareritt. Hun blir sammen med skolens største bølle, Goran. En dag finner Erik dem, Goran med hånda dypt nede i shortsen på Jeanette.... Nå må han hjelpe lillesøsteren sin, men hvordan?

Fordi jeg elsker deg av Helene Uri

Fordi jeg elsker deg handler om å bli sammen med den kjekkeste gutten, ever! Mora liker han, alle liker han, og han er helt topp. Helt til han en dag slår. Og så begynner meldingene fra den sære vennen hans å komme. Da blir det skikkelig creepy!

Det er bare kjærlighet av Sverre Henmo

Dette er en historie å bli sammen med feil jente, bare for at kameraten skal få napp. Jonathan blir sammen med Liva, ei jente han ikke er forelsket i. Det er venninna Alina han synes er fin.

Bokomslag Til Artikkel Identitet. Tre Bøker.

Fire bøker om vanskelig kjærlighet og skeiv kjærlighet

Alexander er forelska i Live av Atle Hansen

Flere er forelsket i Jonas, men hvem er han egentlig forelska i?


Simon og homo sapiens-agendaen av Becky Albertalli

Her får du en nydelig kjærlighetshistorie! Det handler om Simon som faller for en gutt, Blue, som han kun møter på nett og ikke vet hvem er.


Som ild av Sara Lövestam

Her møter du Anna som bor i den lille, skramlete hytta med sin lett alkoholisert far. Hun ror og fisker og fikser alt selv. Du treffer også Lollo som bor i den nye digre hytta og har en rik familie. Lollo er både er skremt og fascinert av Anna. Du kan lese om deres første famlende forsøk på en nærhet.


Kan vi bare late som av Camilla Sandmo

Det handler om kunstløp vs ishockey. Om å dele banen og å se på de kule gutta. En av de kule guttene viser seg å være ei jente. Det handler om Emma, - den stille, forsiktige som får livet snudd på hodet av Jossi. Og til slutt havner på rektors kontor, på grunn av klining i kantina. 

Fire Bøker Til Artikkel Identitet

To bøker om å være født i feil kropp

Min bror er konge! av Jenny Jägerfeld

Måns må bli med moren på jobb i Malmø. Han treffer Mikkel da han er ute og skater og får en kjempekul kompis. De blir blodsbrødre. Mikkel skader seg da han skater på en rail. Måns har en  hemmelighet, og når den blir avslørt, ødelegger det vennskapet brått. Kan vennskapsforholdet deres bli bra igjen?


Vi skulle vært løver av Line Baugstø

En historie om å flytte til et nytt sted, finne ny skole og nye venner. Alt går fint. Helt til noen en dag drar av henne håndkleet og det viser seg av de har en gutt i garderoben. Men Leona vil ikke være gutt…..

Bokomslag To Bøker Til Artikkel Om Identitet
Til toppen