Kongelig drama og kjærlighet

Innhold

Har du sett “Young royals” eller “The Crown”? Har du noen gang lurt på hvordan det er å leve et liv som kongelig? Eller hvordan det ville vært om du ble forelsket i et medlem av kongefamilien?

Halve kongeriket

Den norske serien “Halve kongeriket” handler om tvillingparet Karl Johan og Margrethe som går på videregående i Oslo. De har venner, går på fester, forelsker seg, opplever baksnakking og intriger, akkurat som de fleste unge voksne. Men det som gjør livet ekstra utfordrende for dem er at de er kongelige. Karl Johan er faktisk Norges kronprins.

I den første boken; “Arvingen”, begynner det en ny jente i klassen. Hun heter Lena, kommer fra Horten, og hun er et år eldre enn de andre. Karl Johan blir fascinert av Lena, og de forelsker seg. Men Lena har en hemmelighet, som gjør at det blir ekstra utfordrende å skulle være kjæreste med en kronprins …

Disse bøkene er lette å lese; spennende, romantiske og dramatiske. Det er kommet tre bøker i serien foreløpig. Men jeg tror og håper at det kommer fler!

Arvingen

Red, white & Royal blue

Den engelske boken “Red, white & Royal blue” handler om Alex. Han er 21, og bor i Washington. I Det hvite hus, faktisk. Moren hans er president i USA på tredje året, og Alex bruker mye tid på å hjelpe henne med å forberede neste års valgkamp. Han er kjekk, karismatisk og populær, og han og søsteren hans regnes som USAs svar på europeiske kongelige. Men så kommer invitasjonen til kongelig bryllup i Storbritannia. Brudgommens lillebror, prins Henry, er Alex’ nemesis. De har møttes flere ganger, og Alex synes Henry er arrogant og overlegen.

Bryllupet blir en PR-messig skandale for Alex, når en lett knuffing resulterer i en ødelagt 75 000 dollars bryllupskake.

Redwhite

Henry og Alex blir nødt til å samarbeide om å fremstå som kompiser, for å redde begge familiers rykte, og ikke minst det diplomatiske forholdet mellom USA og Storbritannia. Det begynner som ren fasadejobbing. Men etterhvert som samarbeidet går lettere, og de blir bedre kjent, oppdager Alex at følelsene hans for Henry endrer seg. Og det virker som Henry føler det samme.

Men er tiden inne for at hele USAs drømmeprins kommer ut som skeiv? Og ikke minst; at en britisk tronarving gjør det?

Denne boken er morsom, romantisk, dramatisk og trist. Jeg gråt og lo meg gjennom den.

Susanne

Til toppen