På gjengrodde stier i Larvik med Ingvar Ambjørnsen (litterær løype)

Innhold

Møt æresborger og forfatter Ingvar Ambjørnsen i en uformell samtale med Kjeld-Willy Hansen i vår litterære løype i appen Voice of Norway.

Ambjørnsen,Foto Mette Randem (2)

Bli med på en helt unik podkastreise der du kan få høre Larviks æresborger, Ingvar Ambjørnsen, fortelle om sin rikholdige litteratur, rollekarakterer og sin oppvekst her i Larvik.

I denne audioguiden består hvert stoppested av to deler. Den ene delen er en introtekst som du kan lese eller lytte til på de enkelte stoppestedene, ledsaget av bilder av de aktuelle bygninger og steder. Den andre delen er en talt tekst hvor Ingvar i en uformell samtale med Kjeld-Willy Hansen både svarer på spørsmål og har egne monologer. Denne må lyttes til og finnes ikke transkribert som skreven tekst.

I den skrevne introteksten vises det tidvis til og siteres fra romanen Hvite Niggere (1986) av Ingvar Ambjørnsen.

Løypa starter og slutter ved Festiviteten, nærmere bestemt Ellings Kafé.

«Elling» er hovedpersonen i en serie bøker Ambjørnsen har skrevet:

  • Utsikt til paradiset (1993)
  • Fugledansen (1995)
  • Brødre i blodet (1996)
  • Elsk meg i morgen (1999)
  • Ekko av en venn (2019)
  • Ingen kan hjelpe meg (2020)
  • Yoko Ono er en sjarlatan (2020)
Punkt10 4

På turen rundt i byen går du innom bl. a Ingvar Ambjørnsens barndomshjem, Munken Kino, Tollerodden - og selvfølgelig det flotte veggmaleriet av Ingvar Ambjørnsen.

Løypa gir deg et innblikk i byens nære historie sett gjennom Ingvar Ambjørnsens øyne, og det er også en flott rusletur i byen vår. Ta på deg gode sko og kle deg etter været, og bruk litt tid på å se Larvik fra en ny vinkel.

Ambjornsen Larvik Smartguide Voiceofnorway Experio 3Mobiler (1)

Last ned appen på din smarttelefon

I App Store eller Google Play laster du ned appen Voice of Norway, den er helt gratis.

I menyen på bunnlinjen i appen finner du «providers», trykk her og videre til Larvik kommune. Her får du oversikt over løypene du kan gå og lytte til i Larvik.

I innstillinger på smarttelefonen din kan du trykke «tillat» for stedstiltang i kartfunksjonen. Da vil kartfunksjon i audioguiden ta deg videre fra punkt til punkt mens du går og lytter.

Du kan også lytte til punktene og se bilder i appen hjemme i stua, men vi anbefaler deg turen ut gatelangs mens du lytter.

Ambjørnsen Audioguide Larvik Voice Of Norway Experio (1)
Til toppen