Bøker om kjærlighet

Innhold

14. februar er det Valentines Day, Alle hjerters dag eller Kjærlighetsdagen, som den også kan kalles. Vi har funnet frem bøker.

Valentinsdag, på engelsk St. Valentine’s Day, 14. februar, er en dag som markeres både i verdslig og kirkelig sammenheng. Denne såkalte Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag feires med gaver eller oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til den utvalgte.

(Store Norske leksikon på nett: snl.no)

Her deler vi et utvalg bøker med kjærlighet som tema. God bok!

Synet av deg av Holly Miller 


I «Synet av deg» møter vi Callie og Joel. Callie har satt sine egne drømmer på vent da bestevenninnen dør og tar jobb på hennes kafé for å holde liv i hennes livsdrøm. Her har hun blitt værende. Joel har sine utfordringer, søvnløs og fast bestemt på å ikke knytte seg til noen. Joel er nemlig sanndrømt og det er ikke alltid en gave.. Det er heller ikke noe han har delt med noen, men skriver ned hver drøm i en liten notisbok han alltid bærer rundt seg. Men Callie møter Joel og kjærligheten oppstår – selv hvor mye Joel prøver å unngå den. Alt er fint og lykkelig til en dag han drømmer om Callie. Hvor mye kan han fortelle til Callie om hva som skal skje? Kan han klare å leve med vissheten, hvis hun velger å ikke vite og vil ikke blande seg inn i skjebnen?
Varm og god kjærlighetshistorie med en litt annerledes tvist.

Anbefales av Cornelia.

Lys himmel, et stort frodig tre. Ved stammen, på blomsterkledd gress sitter en kvinne. Bokomslag.

I samme seng – Beth O’Leary

Tiffy og Leon har en merkelig leiekontrakt – hun disponerer leiligheten på natten og han har leiligheten på dagen. Leiemarkedet har blitt så dyrt, og søte, eksentriske Tiffy som har blitt kastet ut av en lite sympatisk ekskjæreste har ikke råd til så mye. Leon trenger også påfyll økonomisk med en bror i fengsel med høye advokatregninger han gjerne vil bidra til. Siden Leon jobber nattevakt på sykehus og kan bo hos kjæresten i helgene, kommer han på denne uvanlige løsningen til kjærestens misbilligende blikk. 

Maria & Jose av Erlend Loe

En fin, humoristisk og passe surrealistisk liten kjærlighetshistorie om den bittelille mannen Jose som lever inne i Maria sin øregang….. Jose elsker sin Maria over alt på jord. Dette er en vakker liten fortelling om hvordan ekte kjærlighet kan være.

Anbefalt av Benedikte

Paris er alltid en god idé av Nicolas Barreau

Superromantisk, nydelig kjærlighetshistorie med handling fra Paris. Kan det bli bedre?

Anbefalt av Stine

Victoria av Knut Hamsun

Denne klassikeren er et must å få med seg. Etter utgivelsen i 1898, har den kommet i mange nye opplag og utgivelser. Historien om møllersønnen Johannes sin store kjærlighet til rikmannsdatteren Victoria er en klassiker du må få med deg. Intens kjærlighet, – uoppnåelig og ulykkelig kjærlighet.

Anbefalt av Benedikte 

Sannheten om Audrey Wilde av Eve Chase

En bok om både hjerte og smerte, og noen deilige mysterier fra fortiden.

Anbefalt av Stine 

Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger

Tenk å kunne reise i tid og treffe din kjære i alle livets faser! Boka handler om Clare og Henry som har kjent hverandre siden Clare var 6 år og Henry 36 (!). Henry gjør ufrivillige tidsreiser, og kan uten forvarsel forsvinne til fortiden eller fremtiden. Clare er den eneste som kjenner til Henrys tidsreiser. 

Boka forteller historien om forholdet mellom Clare og Henry, og de prøvelser de er utsatt for. Sterk kjærlighetshistorie.

Anbefalt av Rigmor

Dager med blå himmel av Jennifer Niven

Violet og Finch møtes på toppen av skolens klokketårn. Begge har tenkt å hoppe, men etterpå er ingen sikre på hvem som reddet hvem. Sammen hjelper de hverandre med å finne lys i mørket. Men kan det vare? En fin, trist og varm fortelling om vennskap, kjærlighet, familie og om å velge livet.

Anbefalt av Susanne

101 dikt om kjærleik / samla av Helge Torvund (red.)

I denne antologien finner du 101 dikt fra hele verden. Alle handler om kjærlighet. Det er Helge Torvund som har samlet diktene mellom to permer, og han har valgt både klassiske kjærlighetsdikt på vers og korte snutter fra Instagram.

Anbefalt av Rigmor

Blomstring av Elisabeth Craft og Shea Olsen 

Charlotte jobber alltid. Enten på skolen eller hjemme. Hun vil ikke ende opp som moren og søsteren, altfor tidlig fanget med barn og familieliv. Hun har derfor aldri datet, hun har vel egentlig aldri kysset noen engang. Og slik skal det fortsette til hun er ferdig utdannet.

Men så kommer Tate. En kveld hun jobber i blomsterbutikken med å gjøre klar buketter, føler hun at noen ser på henne. Det er en ung mann, han er kjekk og kommer inn i butikken. Dagen etter får hun roser på skolen, lilla roser som er yndlings-blomsten hennes. Og da hun skal på jobb om kvelden har han kjøpt alle blomstene og sendt dem til sykehuset, slik at hun kan få fri til å bli med han ut.

Anbefalt av Eileen

Veien til Roma : en roman fra kjærlighetens by av Mark Lamprell

En herlig, sjarmerende og morsom roman på kryss og tvers i Romas gater med en marionettmester som forteller.

Anbefalt av Irene

Gutten i graven ved siden av  Katarina Mazetti

En søt, herlig, lettlest og lattervekkende historie om bibliotekaren og bonden som forelsker seg. To personer fra hver sine ulike planeter, så ulike man kan tenke seg. Likevel rammes de av besettende kjærlighet og stort begjær.

Denne boken er også filmatisert.

Anbefalt av Benedikte

Til toppen