Bokanbefaling: Geiger av Gustav Skördeman

Irene anbefaler Geiger, en annerledes og spennende krim! Boka henter frem uhyggen fra den kalde krigen og gir deg et lite gufs fra fortiden.

Mormor har nettopp sendt barn og barnebarn ut døren etter et koselig besøk, da telefonen ringer. Kun ett ord blir ytret, Geiger. Mormor henter en pistol, setter munningen mot ektemannens tinning og fyrer av. Hun pakker med seg noen få ting og fordufter. Planen ble laget for mange år siden og nå er den iverksatt. Det vil sannsynligvis gå noen dager før dette blir oppdaget, så hun regner med at hun har god tid.

Datteren oppdager imidlertid at hun hadde glemt noe da de var på besøk og kjører tilbake til foreldrene. Sjokket er stort da hun finner faren skutt og drept. Og hva i all verden har skjedd med moren?

Etterforsker Sara Nowak får ansvaret med denne saken, til tross for at hun kjenner familien.  Men kanskje har hun ikke så god kjennskap som hun trodde? Denne familien, med faren Stellan som var Sveriges store tv-stjerne, hadde et stort og innflytelsesrikt nettverk. Festene i huset til Stellan og kona Agnete var absolutt stedet å være i veldig mange år. I oppveksten var datteren deres mye sammen med Sara, som nå skal etterforske saken.

For Sara blir det en reise tilbake i tid. Til noen år hun tenker på som fine år, før moren brått og uventet brøt opp og flyttet til en stusselig leilighet langt vekk fra dette nabolaget. For Sara blir det store i spørsmålet ved denne saken:  Hva har egentlig foregått i dette huset?  Hva skjulte seg bak fasaden til familien hun trodde hun kjente?

Denne boken kommer med et gufs fra fortiden og henter frem uhyggen fra den kalde krigen.  Ingredienser som sovende agenter, spioner og DDR. Her er det mange aktører i sving på en gang. Og spørsmålet er: Hvem kan man egentlig stole på i denne saken?

Dette er en annerledes og spennende krim som brakte frem minner om en annen tid. Første bok i en trilogi.

Til toppen