Boktips: Aldri mer alene av Mary Higgings Clark

Innhold

Cornelia anbefaler Aldri mer alene, en elegant og spennende krim av Mary Higgins Clark.

Et nytt cruiseskip legger ut på sin jomfrutur verden rundt og første stopp er Southampton. Boken utspiller seg på den fem dager lange overfarten, og mye skjer innen de når havn. Passasjerene er rike og i alle former og fasonger.

Vi møter den rike og fornemme Miss Haywood, eier av et av Kleopatras legendariske halskjeder, har ymtet frampå at hun for første gang skal bære dette smykket offentlig. 

Nærbilde av en bibliotekansatt. Hun sitter i en stol, smiler og ser inn i kameraeet mens hun viser frem boka Aldri mer alene. På bokas omslag er det bilde av en dame med ryggen til og forfatterens navn og bokas tittel står med stor skrift. Foto

I tillegg til skipets eier, Morrison, som er livredd at cruiset skal få dårlig publisitet, består persongalleriet av den langfingrede ansatte som også lekker nyheter til mediene, den giftesyke Anna som har vunnet sin billett i kirkelotteriet og smykkeekspert Celia som holder lav profil grunnet eksforlovedens svindelskandale. 

Ekteparet Meehan har vunnet i lotto og har nå plutselig fått råd til cruiseferie. Her er juristen Ted ønsker å overtale Miss Haywood til å levere halskjedet tilbake til dets rettmessige eiere, nemlig Egypt. Hvordan går det med mestertyven som gitt beskjed at han akter å stjele smykket på dette cruiset? Og Interpol-agenten som er sendt for å fakke tyven? 

Både gjester og ansatte har sine hemmeligheter som de nødig vil skal komme fram, og noen er villige til å gå over lik. Hvem er egentlig mestertyven som går under kallenavnet «Mannen med de tusen ansikter»? Kleopatras halskjede sies det også at har en forbannelse om at den som bærer dette til havs vil aldri nå havn i live. Konflikten tilspisser seg, og hvem kan man egentlig stole på?

Anbefales av Cornelia

Til toppen