Boktips: Alle de slemme jentene av Chris Whitaker

Innhold

Mange hemmeligheter kan skjule seg i småbyer, det gjør det i Grace i Alabama også, der noen av byens unge jenter plutselig forsvinner....

Året er 1985, og vi befinner oss i Grace, en småby i Alabama. Nå er det veldig varmt og en stor mørk sky har lagt seg over byen - og den vil ikke forsvinne. Skyen er både fysisk og symbolsk, for i den siste tida har flere unge jenter forsvunnet fra dette området; snille og ordentlige jenter, jenter som går i kirken. 

To av hovedpersonene er tvillingsøstrene Summer og Rain Ryan (15 år). Summer er en pliktoppfyllende mønsterelev, et musikalsk talent, ingen har et vondt ord å si om Summer. 

En biblioteksansatt holder boka Alle de slemme jentene opp slik at vi ser omslaget. Hun står og leser bakpå boka , har på seg blomstrete bluse og langt hår i hestehale. Foto. Bokas omslag viser en jente i kjole under vann. Bobler kommer ut fra munnen hennes. På bokas omslag står det med store bokstaver: Chris Whitaker, Alle de slemme jentene.

Søstera Rain er den opprørske, rappkjeftet og den som vanligvis havner i trøbbel. Summer er bergtatt av den nye, unge pastor Bobby som har kommet til byen, og blir sjeleglad da hun får henge i presteboligen og ta cellotimer med pastorfruen Savannah.

Ingen av forsvinningssakene fra den siste tida er oppklart. Det går rykter om at kidnapperen kan være et fugleliknende monster - eller kan det være den spesielle sønnen til den pensjonerte pastoren? Samfunnet blir preget av frykt, og i perioder får jentene beskjed om ikke å gå i kirken. Men ikke lett å holde seg unna kjekke pastor Bobby…

Og så skjer det nok en gang; enda en jente forsvinner - og denne gangen er det Summer!

Den lokale politiinspektør Black starter etterforskning samtidig med en lokal mob. Tvillingsøster Rain er redd og utålmodig, så hun får med vennene for også å ta opp jakten på søstera. Annethvert kapittel er deres intense og spennende jakt etter Summer, og det andre kapittelet forteller Summer selv om tida opp mot forsvinningen. Kanskje var hun ikke så snill og uskyldig som alle hadde inntrykk av?

Støvete veier, høy arbeidsledighet, rustne pick up’er og skakkjørte familier - et lite lokalsamfunn i bibelbeltet. Dette er en spenningsroman med trykkende stemning og hardt språk som jeg likte veldig godt!

Til toppen