Boktips: Bare på besøk av Beth O’Leary

Innhold

«Bare på besøk» er en herlig og lett feelgood som får deg til å trekke på smilebåndene

Bilde av bokas omslag som viser tegning av en kvinne som går med to kofferter i hendene og en kvinne som  sitter på huk og vanner blomstene med en kanne. Og foto av ansatt på biblioteket som holder boka i hendene sine.

Leena er en hardtarbeidende kvinne med flott kjæreste. Og jobben er det viktigste i hennes liv. En dag så sier det helt stopp og Leena blir pålagt av arbeidsgiver til å ta seg litt ferie – to måneder med lønn. For en som bare har jobbet og jobbet de siste årene er ikke dette så lett, for hva i alle dager skal hun nå gjøre i disse to månedene? 

I landsbygda har bestemoren til Leena nettopp blitt singel. Mannen hennes har stukket av med cha-cha læreren. Selv om hun er 79 år og nysingel lar hun seg ikke knekke av det plutselige bruddet. Eileen vil gjerne ha en ny mann og en som er bedre denne gangen! Hun lager en liste over alle single menn i området, med fordeler og ulemper, men konklusjonen er at det ikke finnes noen attraktive menn i området. Leena snubler selvsagt over listen når hun er på besøk, og før Eileen vet ordet av det er hun koblet opp på nettdating.

Selv på nett er ikke datingmarkedet så stort.  Så fødes ideen om at Eileen og Leena bytter hus: Eileen flytter inn i kollektivet til Leena, hvor vennene til Leena skal vise henne det travle London-liv. Leena skal bo i huset til bestemor og ta over alle hennes oppgaver i ulike komiteer og foreninger.

Det blir ikke bare lett for Leena.... Ikke alle i bygda har tiltro til at hun skal klare alle oppgavene til Eileen. 

Når Leenas friperiode er over skal de bytte tilbake til sitt eget hus og hjemsted. Men - mye kan skje på åtte uker... og kanskje har denne forandringen vært sunnere for dem enn det de hadde trodd?

Anbefales av Cornelia

Til toppen