Boktips: Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid

Innhold

Cornelia anbefaler en musikkroman om et ikonisk, fiktivt rockeband på 70-tallet.

I denne romanen kommer den hele og fulle sannhet om 70-talls bandet Daisy Jones & the Six!  Vi får høre om starten i Los Angeles i 1965/66 og videre til om livet som verdensstjerner før den brå oppløsningen i 1979.  Forfatteren forteller i forordet at informasjonen er hentet inn gjennom intervjuer med bandmedlemmene og personene rundt dem, samt igjennom sangtekster og annet relevant materiale. 

Boken er skrevet som en filmdokumentar, hver situasjon er belyst med ulike kommentarer fra de forskjellige stemmene. Ikke alle har helt samme oppfatning av hva som skjedde, spesielt den stadig konflikten mellom bandets frontfigur Billy Dunne og rytmegitaristen Eddie Loving merker vi godt gnisningene. Dette litterære grepet gjør at boken får et filmatisk preg, og den er troverdig.

Bokomslag som viser nærbilde av et kvinneansikt. Bokas tittel Daisy Jones & The Six står med store bokstaver over bildet.

Det er kjærlighet, det er dop og alkohol i frie strømmer. Det er utroskap og det er et management som prøver å holde dette i tøylene mens pengene klinger i kassen. Dette er 70-tallet. 

Bandet - det er fiktivt. Det finnes ikke noe Daisy Jones & the Six. Forfatter Taylor Jenkins Reid har selv sagt at hun har vært inspirert av bandet Fleetwood Mac, spesielt kjærlighetshistorien til Stevie Nicks og Lindsay Buckingham. 

«Daisy Jones & The Six» er et frisk pust og man blir helt oppslukt der man kommer innunder huden på disse fiktive verdensstjernene. Om uvennskap, trofasthet og misunnelse. Om sterke Camila og barna som er hjemme, mens Billy virkelig prøver å holde seg i skinnet. Om kamera som fanger opp situasjonen helt annerledes enn det virkelig var. Om kjærlighet og det å bli forelsket i et bandmedlem. Regnskapsføreren som har egen post på knuste hotellrom. Og om den stakkars trommisen som tapte lotteriet og ble sendt i krigen og aldri fikk med seg hele dette sirkuset.  

Helt til slutt får vi også høre om hvordan det endte med alle sammen etter musikkarrierene ble lagt på hylla. Boken er nydelig rammet inn, med en tydeligere fortellerstemme på de siste sidene. Leseren får også en siste bonus, nemlig sangtekstene til de populære sangene. 

Anbefales av Cornelia

Til toppen