Boktips: En regel mot mord av Louise Penny

Innhold

Stine anbefaler En regel mot mord, som er den fjerde boka i Louise Penny's prisvinnende og kritikerroste bokserie om den vise kriminalinspektør Armand Gamache.

Det er midt på sommeren og Armand Gamache og fruen feirer bryllupsdag på Manoir Bellechasse, et isolert, luksuriøst hotell ikke langt fra hjemstedet deres, Three Pines. Men de er ikke alene. Familien Finney - velstående, kulturelle, og respekterte - har også ankommet hotellet for å ha sin egen spesielle feiring. De skal avholde en minneseremoni for deres avdøde mann og far, og avdekke en statue av ham på hotellets eiendom.

Nærbilde av bokomslaget til spenningsboka En regel for mord. Bak boka ser du en bokhylle full av bøker. Foto.

Det vakre hotellet, Manoir Bellechasse, er omgitt av vakker natur, men snart er det noe unaturlig som preger stemningen på feriestedet. Og i den økende heten og det trykkende, lumre sommerværet, dukker noen uventede gjester opp på familien Finneys familiegjenforening. Et forferdelig tordenvær avdekker et lik smadret under den nylig avdekkede statuen. Det blir opp til inspektør Gamache å grave rundt i gamle hemmeligheter og hat for å finne ut hva som skjuler seg bak familien Finneys stive fasade. Saken tar ham tilbake til landsbyen Three Pines og til og med inn i hans egen mørke fortid. 

Dette er en kriminal for de som er glad i Agatha Christie og den klassiske Who dunnit-historien. Her er alle mistenkte og befinner seg innenfor hotellets fire vegger. Helt til Gamache snurper igjen sekken, som den enkleste sak i verden.

Helt strålende skrevet! 

Anbefales av Stine

Til toppen