Boktips: Havets kirkegård av Aslak Nore

Stine anbefaler en bok som byr på altoppslukende lesning! Et must å lese for alle som elsker historier med familiehemmeligheter, spenning og sterke karakterer.

Foto av Stine som smiler. Bilde av boka "Havets kirkegård"
Å skrive et kort sammendrag av Havets Kirkegård er nesten en umulig oppgave. Her er det så mange spennende karakterer og sidehistorier, at det nesten er for mye å ta tak i. Historien dreier likevel rundt en avgjørende hendelse, nemlig hva som skjedde tilbake i 1940 da hurtigruteskipet Prinsesse Ragnhild forliste utenfor kysten av Norge. Vera Falck – forfatter og familien Falcks overhode - overlevde den fryktelige hendelsen sammen med sin lille sønn Olav.
 
Falck-familien har siden andre verdenskrig opparbeidet seg en milliardformue. Og som i så mange pengesterke familier, dukker det selvfølgelig opp mange feider og familiehemmeligheter i de påfølgende tiårene. Her kryr det av sterke personligheter med egne agendaer. Familien Falck blir til slutt drevet til en slags todelt imperium. Den består av en Oslo- del, styrt av den sterke patriarken Olav Falck. Og en Bergens-del styrt av den karismatiske og sjarmerende legen Hans Falck. 

Når Vera Falck dør etterlater hun seg et testamente som inneholder fordelingen av Falck-familiens omfattende formue samt et bokmanus som aldri tidligere er blitt publisert. Men testamentet og bokmanuset viser seg å være søkk borte. Så hvem er egentlig de rettmessige arvtakerne til verdiene? Og hva har bokmanuset med innholdet i testamentet å gjøre? Her blir det ikke bare konflikter og skittentøyvask på familienivå, men også inn i de innerste korridorene i etterretningen i Norge. Hvorfor ble Vera Falck tvangsinnlagt og overlatt til overformynderiet i flere år på 70-tallet? En ting er i hvertfall sikkert, manuset til Vera ligger som et ulmende bål under det hele. De fleste svarene ligger begravd på havets kirkegård i vraket av «Prinsesse Ragnhild».

Dette er altoppslukende lesning! Aslak Nore bobler virkelig over av fantastisk plotting og ekte skriveglede. Et must å lese for alle som elsker familiehemmeligheter, spenning og sterke karakterer. Her er ingen til å stole på, man blir kastet rundt i alle retninger hele tiden. Det er bare å håpe på en oppfølger. 
Til toppen