Boktips: Kaktus av Sarah Haywood

Innhold

Forfriskende, nydelig romantisk og annerledes er ord Stine bruker om ukas boktips.

Design Uten Navn 2023 03 03T140509.606

Folk er usikre på hva de skal mene om Susan Green. En pertentlig, uavhengig kvinne. Hun vet akkurat hvordan hun vil ha ting og organiserer hverdag og jobb til punkt og prikke. Hun har verken tid til romantikk eller å forholde seg til mennesker generelt. 

Familie og venner syns hun er vanskelig å forstå seg på, men Susan selv syns hun har det helt fint og det er tross alt det viktigste. Susan er nå 45 år, og syns livet går på skinner så lenge hun kan unngå broren sin, Edward. Susan mener han er en lat og slu slabbedask. Heldigvis bor han i Birmingham, som ligger langt unna Susans leilighet i London. Livet endrer seg totalt den dagen moren dør. Testamentet hun etterlater seg, går i Edwards favør. Susan finner også ut at hun er gravid, et resultat av et forhold som var mer av en bekvemmelig art enn fullt av følelser.

Susan nærmer seg det punktet i livet som hun har forsøkt å unngå for enhver pris; hun er i ferd med å miste kontrollen. Susan er overbevist om at broren, og hans snåle venn Rob, har gått sammen om å påvirke moren til å skrive det sjokkerende testamentet. Hun bestemmer seg for å bestride det ; koste hva det koste vil. Men jo tøffere hun bestemmer seg for å være, desto mer slår den harde muren sprekker.

En annerledes og nydelig romantisk bok. Forfriskende å lese om ei dame med såpass bein i nesa. Samtidig er hun en kaktus der piggene er i ferd med å mykne. Lesverdig!

Anbefales av Stine

Til toppen