Boktips: Mitt (ikke så) perfekte liv av Sophie Kinsella

Innhold

Dette er en humoristisk og søt bok, en lettlest og herlig feelgood med komiske situasjoner.

Katie Brenner har alltid drømt om et liv i London, og nå er hun endelig der: liten, kul leilighet og jobb i et framtredende PR-byrå. Storbylivet er kanskje ikke så rosenrødt som hun fremstiller det på Instagram eller forteller om til venninnen i New York. Leiligheten er mer som en sliten hybel, jobben går ut på å gå igjennom spørreundersøkelser og sjefen husker aldri hva hun heter.

Foto av Cornelia som smiler og står foran en bokhylle med bøker. Ved siden av dette bildet er det omslagsbilde av boka.

Bildene hun knipser av det sosiale og urbane livet er egentlig bare løgn; kaffekoppen er ikke hennes og menneskene på bildene er vilkårlige mennesker som har blitt fotografert uten deres viten. Ikke har hun råd til kafé heller, med de skyhøye london-prisene og den lave praktikantlønnen. Drømmelivet hun har sett for seg tilhører Demeter Farlowe - sjefen hennes – som farter rundt på tilstelninger og kjenner alle man ønsker å kjenne.

Demeter som kan tillate seg å være som hun er til sine kolleger og ansatte fordi hun er så fantastisk på alt hun gjør. London-livet får en brå slutt når Katie blir sparket, og hun har ikke noe annet råd enn å flytte hjem til familiegården i Somerset. Til faren vil hun ikke innrømme at livet i London ikke var så fantastisk og påstår hun har fått permisjon fra jobben. For faren passer det ypperlig å få Katie hjem, da han og kjæresten har en forretningsidé de vil sette i gang med – nemlig glamping (glamorøs camping)!  De tidligere ideene til faren har ikke vært noe særlig suksess, så Katie er skeptisk. Når alt er klart og gjestene ankommer, så viser det seg at en av de første gjestene er Demeter og familien. Det er tid for hevn.. 

Humoristisk og søt bok, og det er ingen som klarer å lage så morsomme og komiske situasjoner som Kinsella. Lettlest og herlig!

Anbefales av Cornelia

Til toppen