Boktips: Mordet på Henrik Ibsen av Erlend O. Nødtvedt

Kjetil har lest en bok han omtaler som "en skikkelig godbit av en bok". Her kan du lese om boka.

Romankarakteren Erlend O. Nødtvedt kommer over avslørende brev om Henrik Ibsens periode som ansatt ved den Nationale Scene i Bergen(1851-58). Han skriver brev til teatersjef Stefan Larsson på Nationale Scene og forteller at han vil lage teater om dette, og gjerne få et forskudd for det før han avslører mer detaljer. 

Nødtvedt sier han begynte å skrive en roman men at den, ja den ble vel strengt tatt refusert. Nå mener han, selv om han aldri har skrevet teater før, at dette må bli teater. Er du ikke enig teatersjef Stefan Larsson? 

Mordet På Henrik Ibsen

Boken er videre lagt opp som et skuespillutkast med innskutte brev og setninger til teatersjefen og selvfølgelig de banebrytende brevene Nødtvedt har funnet.  

Handlingen i seg selv er spennende og interessant, men jeg som leser liker aller best anvisningene underveis, der han blant annet insisterer på at skuespillerne må drikke alkohol underveis i stykket at teateret må kjøpe ny regnmaskin og ikke minst at han selv må spille hovedrollen som Henrik Ibsen.

Dette er humor, løgn, fakta, strålende skildringer fra Bergen i gamle dager og en god dose galskap blandet sammen til i en skikkelig godbit av en bok. 

Til toppen