Boktips: Musikk for folk i trøbbel av Ingelin Westeren

Innhold

Det kan være vanskelig å endre på ting, men det går an. Kjetil anbefaler deg å lese denne romanen om Ida som ikke har fullført videregående og nå får penger fra NAV.

Ida har jobba 20 dager i hele sitt liv. Hun er på NAV, som sin mor. Hun prøver å endre, men det er jaggu ikke lett. Dette er en historie om å klamre seg til Susanne Sundfør, rive seg løs fra det som ikke er bra, eller dem som ikke er bra og knytte seg til det eller dem som kan gjøre ting bedre. 

Ida tar tak, enda så vanskelig det er. Dette er en bok som forklarer godt om hvordan det er å være avhengig av andre, hvordan det er å ikke kunne være selvstendig samtidig er det historien om en reise til å bli en annen, en som tar sine egne valg og får til en endring. Det er veldig gode skildringer av hvor dårlig hun hadde det som barn, hvor svikta hun ble og fortsatt blir som voksen. Samtidig er det fineste med boka hvordan hun tar grep om sitt eget liv og legger ned den tida det trenger. Det er ikke lett, men det er mulig, selv for Ida som ikke trodde det.

Bokomslag som viser litt av øverste etasje på en blokk, over blokka er  det grå skyer.

Her er forsøk på kjærlighet, vennskap, omsorg og frigjøring beskrevet i et godt språk og på medrivende vis.

Forfatteren Ingelin Westeren er debutant. Jeg gleder meg til å høre mer fra den kanten. 

Anbefales av Kjetil

Til toppen