Boktips: Nesten sanne historier om Rune Lisbeth Berg av Rune Berg

Innhold

Benedikte anbefaler deg å ta turen til Giske i sommer! Der treffer du unge Rune ... en ung fyr det er lett å bli glad i.

Fotocollage av bokas omslag, Benedikte som som viser frem boka, solbriller, gress og blå himmel.

Oppvekstskildringen Nesten sanne historier om Rune Lisbeth Berg bør du notere ned på listen over bøker du bør lese! I hvert fall om du liker å lese romaner som bobler over av sjarme, en dæsj nostalgi og vemod, samt historier med gode stemninger og herlige karakter - og miljøbeskrivelser.

Boka handler om Rune og om oppveksten hans på den lille, forblåste øya Giske. Et lite og oversiktlig bygdesamfunn der husene på øya har navn, noe nesten ingen av veiene har. Rune forteller om ulike hendelser fra oppveksten. Plassen han bor på er ikke stor, men karakterene er mangfoldige. Vi treffer både bygdeoriginalene og bøllene, kamerater og familiemedlemmer. Stedet ligner nok på mange andre små plasser i landet vårt, og personene i denne romanen er troverdige og gjenkjennelige. Og hovedpersonen selv, han er en karakter det er lett å få sympati for og bli glad i. 

Rune  jobber ganske så hardt for å finne plassen sin blant kamerater og på øya. Men hvordan skal han bli en del av “gjengen”? Rune har pågangsmot og gir seg ikke, og det er bra, for det er ikke alle forsøkene hans på å passe inn som går like bra….

Nesten sanne historier om Rune Lisbeth Berg er skrevet med lun, underfundig og varm humor.  En roman som perfekt lektyre til årets sommerferie! 

Til toppen