Boktips: Om tyranni - med tekst av Timothy Snyder og illustrasjoner av Nora Krug

Innhold

Viktig og vakker bok om tjue ting du kan lære av det tjuende århundre

Timothy Snyder er professor i historie ved Yale universitetet, med Holocaust og Øst Europa som sitt spesialområde.  I 2017 kom boka hans Om tyranni  ut, en bok som fikk mange lesere. Den ble gitt ut i kjølevannet etter Donald Trump sin valgseier. Og budskapet til Snyder var klart: demokratiet og demokratiske rettigheter kan ikke tas for gitt, det er ikke noe statisk. Vi må verne om det og være på vakt.

Snyder mener det er grunn til uro og at det politiske klimaet i USA og Europa er i endring. Samfunn vi tenker på som stabile, kan brått endre seg, eller kollapse.

Portrettbilde av en av bibliotekets ansatte som holder boka Om tyranni i hånda si og viser frem forsiden. Hun har briller på og bak henne er en bokhylle med bøker.

I boka Om tyranni presenterer han oss for 20 ting vi kan lære av det 20. århundre. 

Den tysk/amerikanske illustratøren Nora Krug har i denne utgivelsen, som kom i 2022, gitt nytt liv til Snyder sin tekst. 

Boka i seg selv er et kunstverk. Nora Krug sin spesielle teknikk som består av tegning, foto, gamle bilder, akvareller og tekst gir ekstra dimensjoner til teksten. 

Som i alle grafiske romaner og  tegneserier, så spiller tekst og bilder sammen og i denne utgivelsen fungerer det knallgodt sammen. Tankevekkende, lærerik og vakkert illustrert håndbok med et viktig budskap.

Anbefales av Benedikte

Til toppen