Boktips: Papirslottet av Miranda Cowley Heller

Innhold

Mangler du lesestoff? Stine anbefaler her en av sine favorittbøker fra 2022

"Dette huset, dette stedet vet alle mine hemmeligheter"

~ Elle Bishop

50 år gamle Elle er lykkelig gift og mor til 3 barn. Nå står hun likevel foran et valg som skal endre livet hennes for all framtid.

I går natt hadde Elle for første gang sex med sin gamle bestevenn og  barndomskjæreste, Jonas. Det skjedde i mørket, i bakgården mens begge ektefeller var inne i sommerhuset; Papirslottet. Elle forestilte seg alltid at hun kom til å gifte seg med  Jonas, men det skjedde aldri. Hun giftet seg med den herlige Peter, og  Jonas giftet seg med den skjønne Gina. 

Bokomslag

Vi følger Elle gjennom de neste 24 timene, der hun tenker tilbake på livet sitt, alle minnene, hemmelighetene og løgnene fram til hun gjør et valg. Vil hun velge det trygge og lykkelige livet hun allerede har, eller vil hun velge livet hun alltid drømte om med Jonas? 

Elle er fortellerstemmen i dette dramaet, fortellingen skifter mellom fortid og nåtid. Hun minnes oppveksten med søsteren Anna, den stormfulle tiden  før og etter foreldrenes skilsmisse, og ikke minst femti sommere på Papirslottet på Cape Cod og alle årstidene i mellom. Dette er ingen feelgoodhistorie, med søtladen slutt. Dette er blant annet et familiedrama med mørke kapitler som vil sjokkere leseren. Virkelig en historie med mange lag som bare suger seg fast. En høydare av en bok i 2022, ingen tvil om det. 

Til toppen