Boktips: Pendlerne på linje 5 av Clare Pooley

Innhold

Cornelia anbefaler denne herlige romanen der en brå og uventet hendelse setter i gang en kjedereaksjon som vil endre mye....

Det finnes noen uskrevne regler blant pendlere; ikke spis mat som støyer, ikke ta mer plass enn nødvendig og for all del ikke, ikke snakk med medpassasjerene. Man nikker og smiler, og så sitter man der i sin lille boble til man er fremme. 

Sånn har det alltid vært og Iona liker det. Hun har fast plass på toget og reiser hver dag med 8.05-toget sammen med den lille hunden sin Lulu. Iona har pendlet i en årrekke og da sjefen kom med forslaget om hjemmekontor, så fnyste hun. Tog skal det være. 

En dag setter en mann en drue i halsen og blir nesten kvalt. Det blir fullt oppstyr, og med dette blir også barriereren brutt – passasjerene begynner å snakke sammen. Dette er starten på nye vennskap med en god blanding av ulike mennesker. 

Foto av en hånd som holder boka Pendlerne på linje 5. Bak boka skimtes toglinjer.

Vi møter forretningsmannen Piers (mannen med druen), sykepleieren Sanjay som er hemmelig forelsket i sin medpassasjer Emmie, Emmie som mottar anonyme stygge meldinger, og etter hvert også Martha. Martha er en skoleelev som har klart å sende et nakenbilde til kjæresten sin, hvor kjæresten har delt bildet videre til hele skolen. Heldigvis blir hun presentert for Iona, og Iona vet råd. Det viser seg at de nye vennene kan være fint å ha når Ionas verden raser sammen.

Pendlerne på toget har et herlig persongalleri, og man klarer ikke la være å heie litt på de ulike karakterene. 

Anbefales av Cornelia

Til toppen