Boktips: Skydekke av Andrea Abreu

Innhold

Kine sitt lesetips for i sommer tar deg med til Tenerife, til bratte bakker, varm asfalt og en sommer som alltid er overskyet

Kine smiler og holder boka Skydekke i hånden sin. Bak henne er det et bilde av en vulkan og små landsbyer under et skydekke.

Vi blir med til en liten fjellandsby på Tenerife, der skydekke som danner seg rundt vulkanen Teide alltid skygger for sola. Dette er fascinerende og spennende lesning fra et arbeiderklassemiljø, der drømmen er en tur til stranda, til sola og lyset.

Vi får møte to førpubertale venninner i deres hverdag, deres utforsking av seg selv, det røffe miljøet og det harde språket. Den ene av jentene vokser opp med mormoren og tanta fordi moren har tatt sitt eget liv. Hun blir stadig satt på løksuppekur eller juicekur, fordi mormoren syns hun har blitt for tjukk. Den andre har en mor som vasker feriehus og aldri har fri - derfor tar venninnene på seg bikinien og innbiller seg at de er på stranda. 

Det er rått og nakent, en usminka hverdag. Det er bratte bakker, lukta av varm asfalt, masse hunder, papaya og en genser med vannmeloner - og en sommer som alltid er overskyet. Jeg elsket denne boka!

Til toppen