Boktips: Tre ting om Elsie av Joanna Cannon

Stine anbefaler en bok for deg som har lyst til å lese en morsom og rørende roman.

stine står mellom bokhyllene på biblioteket og vier frem boka.

Florence Claybourne er 84 år gammel og bor i en omsorgsleilighet på Kirsebærtunet eldresenter. Venninnen Elsie er også beboer ved eldresenteret. En dag faller Florence i leiligheten sin. Og mens hun ligger der og venter på hjelp, så får vi vite historien om hva som har skjedd i Florence’ liv den siste måneden.

Det flyttet nemlig inn en ny beboer på senteret som hun mente hun dro kjensel på. Han kaller seg Gabriel Price. Florence er dog sikkert på at denne Gabriel Price er hennes gamle erkefiende, Ronnie Butler. En mann som døde for over seksti år siden... Gabriel er en geskjeftig mann som straks smisker seg inn i senterets styre og stell. Florence er også sikker på at han har fått tilgang til nøkler og har vært inne i leiligheten hennes. Dette får Florence på krigsstien og hun får Elsie og krigsveteranen Jack med på laget for å løse mysteriet med Gabriel Price aka Ronnie Butler.

Dette er en helt herlig roman. Hovedpersonen Florence er et fyrverkeri av ei dame, som stadig har nye påfunn og er full av energi på tross av sine 84 år. Elsie fungerer mer som en fornuftens stemme som forsøker å holde Florence litt i tømmene. Livet på eldresenteret er flott fortalt. Beboernes skrekk for å havne på Grønnhaugen, et sted som beskrives som siste reis, er veldig morsomt fortalt. I det hele tatt er denne boka morsom, rørende, og skrevet med stor kjærlighet til sine hovedpersoner.

Til toppen