Boktips: Under vinrankene av Pamela Terry

Innhold

Stine anbefaler en moderne sørstatsroman skrevet med både varme og humor. Perfekt sommerbok!

Stine står under en vindruebusk. Hun smiler og viser frem boka "Under vinrankene"

Lila Bruce Breedlove følte seg aldri helt hjemme i Wesleyan, Georgia. Spesielt etter det tragiske dødsfallet til sin høyt elskede far da Lila var ei lita jente. Lila og broren Henry, flyttet nordover så snart de var ferdige med videregående, og skapte seg nye liv langt fra hjemstedet. I motsetning til lillesøsteren, Abigail, som ble igjen for å ta seg av den dominerende og krevende moren, Geneva. Selv om Lila og Henry har løsrevet seg fra hjemstedet og moren, så preger barndommens hendelser dem fremdeles og de må stadig stille seg spørsmål rundt hvordan de ble oppdratt og hadde det som små.

Da deres aldrende mor, plutselig faller om og dør i familiens vinhage, må Lila og Henry vende hjem. Dødsfallet utløser en bølge av gamle, mer eller mindre kjente familiehemmeligheter som har ligget og ulmet i årevis. Hemmeligheter som endrer hele familiehistorien og sender søskenparet ut på en uventet og oppsiktsvekkende reise.  

Under vinrankene er en slags moderne sørstatsroman, skrevet med både varme og humor av debutant Pamela Terry. Dette er en bok om familie, svik, evigvarende kjærlighet og bygdedyret i det konservative Georgia i USA. Perfekt sommerlektyre!

Til toppen