Boktips: X av Pascal Engman

Innhold

Bøkene til Pascal Engman kan leses frittstående, men liker du du å følge en etterforsker over tid bør du starte med Ildlandet. X er den femte krimboka i Vanessa Frank - serien.

Vanessa Frank er tilbake i Sverige etter å ha bodd et år i Spania med adoptivdatteren Celine. Det er slutt med Nicolas, som uten å fortelle det til noen har begynt å utdanne seg til politi i Malmø.

Når en svensk fotballfrue blir funnet skutt i luksusvillaen sin, blir Vanessa bedt om å komme tilbake til jobben i politiet for å bistå i etterforskningen. Og drapsetterforskningen skal snart vise seg å involvere store deler av den internasjonale fotballverdenen. Det handler om kampfiksing, korrupte fotballspillere og -dommere og agenter som ikke skyr noen midler for å tjene mest mulig på spillerne sine.

Bokomslag

Vanessa ber Nicolas om bistand, og sammen kommer de på sporet av en virksomhet som er i ferd med å påvirke gjennomføringen og resultatene i fotball-VM. Det fører dem begge inn i livsfarlige situasjoner som får store konsekvenser for dem selv og deres nære.

Dette er en ny spennende roman om Vanessa Frank og Nicolas Paredes, og den føles tidvis ubehagelig realistisk i skildringen av de mørke sidene av den enorme økonomien som internasjonal fotball er.

Anbefales av Susanne

Til toppen