De åtte fjellene av Paolo Cognetti

Innhold

Irene anbefaler deg å lese denne fine romanen, som nå også er filmatisert og har førpremiere på kino 18. januar

Hver sommer reiser  unggutten Pietro  og familien til en enkel hytta på landsbygda.

For Pietros far er det somrene der og alle turene i fjellet som gjør  at han holder ut tilværelsen på jobb i byen ellers i året.

Pietro lærer å elske fjellene av sin far. 

Irene Anbefaler (5)
I landsbyen blir Pietro kjent med en jevnaldrende gutt, Bruno, og de knytter et vennskapsbånd som skal bli sterkere enn noe annet til tross for deres ulik bakgrunn og ulik retning livet tar. Bruno blir i bygda, på gården og i fjellet. Pietro drar ut i verden og til fjellene der. Pietro finner ikke roen på bare en plass, men kommer likevel alltid tilbake til landsbyen, Bruno og de kjente fjellene. 

Dette er en historien om to gutter og deres vennskap. 

Noen bøker er uten så mye handling men rommer likevel mye.  Dette er en bok full av stemning og natur- og landskapsskildringer, det er om kjærlighet til fjellene og om forholdet mellom far og sønn. Men først og fremst er en stor fortelling om vennskap – jeg leste en uttalelse om forskjellene mellom menn og kvinners vennskap som er en god beskrivelse til denne boken. Kvinner har et «ansikt-til –ansikt» vennskap, mens menn har et «side-ved-side» vennskap hvor man ofte gjør mer sammen enn å prate. Det er et stille og ordløst vennskap mellom Bruno og Pietro. 

Dette er en velskrevet og stille historie for dere som er glad i natur, fjell og mellommenneskelige forhold.

Forfatteren vant en av Italias største litterære priser for denne boken.
Til toppen