Dei sju dørene av Agnes Ravatn

Rigmor har tips til en virkelig god bok som er en form for krim, uten å være krim

Agnes Ravatn har skrevet en fiffig og ganske spennende krim for alle som ikke leser krim.

(VG 28.09.2019)

Dette skrev VG høsten 2019 da boka “Dei sju dørene” kom ut. Agnes Ravatn er nok mest kjent for boka “Fugletribunalet” fra 2013, som ofte omtales som en psykologisk thriller. Så om du har hørt forfatternavnet før, er det kanskje den du har lest? Og likte du den, tenker jeg du ikke blir skuffet over denne heller.

“Dei sju dørene” handler om litteraturprofessor Nina Wisløff som står ved et veiskille i livet. Arbeidet hennes kjennes mindre relevant enn før, og huset hun og mannen Mads bor i skal rives for å gi plass til en bybane. Mannen er en travel helsebyråd, og datteren deres er en travel lege som Nina har lite kontakt med for tida.

Nina og mannen eier et hus som er leid ut til unge Mari og den lille sønnen hennes.
En dag forsvinner Mari, og politiet står uten spor. Etterforskningen stopper helt opp. Nina klarer ikke å la være, og begynner å nøste opp i hva som kan ha skjedd med Mari. Det hun finner får stor betydning for hennes eget liv.

Dette er, som VG skriver, en form for krim uten å være krim. Her får leseren en god roman, men også en spennende krim. Boka er fengende fra første side, og lett å lese. Ikke la deg skremme av at den er på nynorsk. Språket er godt! Jeg anbefaler en søndag i godstolen med denne boka. GOD BOK!

Rigmor

Til toppen