Grøss og gru

Innhold

Vi er i slutten av oktober, kveldene er mørke og kjølige.... det er tid for en god grøsser mellom hendene.

Roald Dahle sine grøsser-noveller

Mange av Roald Dahl sine fortellinger for voksne er både morbide, makabre og proppet med mørk humor. Flere av disse ble filmatisert og vist på TV på 70-80-tallet i serien Tales of the Unexpected. 

Bokomslag

Du husker kanskje disse små novellefilmene som ble innledet med Roald Dahl selv, sittende i en ørelappstol foran peisen mens han introduserte filmen som kom, - en spennende novellefilm med overraskende slutt. Hvorfor ikke gjøre det samme? Sett deg i godstolen med en av bøkene. Kanskje blir du skremt?

La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist

Dette er nemlig noe så sjelden som en realistisk spenningsroman om vampyrer og hevn. Og om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i et menneske. Og hvis du nå tenker at en bok om vampyrer ikke kan være realistisk, så kan jeg si deg at du tar feil.

Bokomslag

En tenåringsgutt blir funnet brutalt drept. Liket tømt for blod. Kan det være snakk om et ritualmord? Frykten sprer seg i befolkningen. 12 år gamle Oskar er fascinert av dette drapet, og uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum. Boka finnes som e-bok i BookBites. Den er også filmatisert, og filmen ble da den kom ut høsten 2008 omtalt som en vakker vampyrfilm. Jeg foretrekker boka, men filmen er også bra.

Anbefales av Rigmor Haug.

De dødes tjern av Berhard Borge

Langt inne i skogen, i nærheten av det mørke og beryktede Blåtjern ligger en enslig hytte som også en gang var et åsted for en uløst mordgåte.

En dag forsvinner den unge mannen Bjørn Werner i denne skogen.  

Collage satt sammen av fem ulike bokomslag til filmene, lydbøkene og boka De dødes tjern

En stund senere reiser søsteren hans og noen venner inn til plassen for å finne ut hva som har skjedd. Stemningen er uhyggelig, gåtefulle og mystiske ting skjer... Denne boken signert Berhard Borge, et psevdonym for Andre Bjerke, finnes i filmatisert versjon, lydbøker, e-bok og papirbok.

Til toppen