Påskekrim (2020)

Innhold

Bibliotekansatte gir deg krimtips. Alle bøkene kan lånes i Bookbites.

Benedikte anbefaler:

Engler over Georgia av R.J Ellory

En fantastisk bok! En utradisjonell spenningsbok, som kanskje er like mye en oppvekstroman der handlingen sentrerer rundt en rekke, grufulle drap på unge jenter. De fryktlige hendelsene og jakten på en seriemorder følger den unge hovedkarakteren gjennom livet hans, preger både oppvekst og voksenliv. En intens og særdeles velskrevet historie fra den amerikanske landsbygda på 40-60-tallet og en uhyggelig thriller om jakten på en barnemorder.

Benedikte Foto Bjarte Gjone Påskekrim
Benedikte anbefaler:

Krattlandet av Chris Hammer

I denne særdeles velskrevne spenningsromanen tas vi med til et tørkerammet Australia. Journalisten Martin sendes til en liten småby for å skrive en reportasje om en grusom hendelse som skjedde for et år siden, da byens populære prest, tilsynelatende umotivert, skjøt ned flere menn fra distriktet. Hva var det som fikk presten til å gjøre dette? Og hvilke hemmeligheter er det som ligger skjult i denne byen? Martin begynner å gjøre sine undersøkelser og det blir etter hvert veldig spennende. Elegant, litt annerledes spenningshistorie som engasjerer fra første side!

Krattlandet (1)

Benedikte anbefaler:

Skyggejegeren av Camilla Grebe

Skyggejegeren er en godt komponert krim der handlingen strekker seg over flere tiår og der vi får historien presentert gjennom stemmene til fire ulike politikvinner. I 1944 rystes Stockholm av et groteskt drap på en kvinne. For Elise som etterforsker drapet får det fatale konsekvenser… Noen år senere skjer det nye og lignende drap i byen. En vanskelig drapsetterforskning der politiet famler i blinde får til slutt sin oppklaring. Spennende, dramatisk krim med uhygge og mørke scener.

Skyggejegeren

Stine anbefaler:

Den tause pasienten av Alex Michaelides

Ekteparet Alicia og Gabriel har vært ute hele dagen. Etter hjemkomst, høres flere skudd fra huset. Politiet tilkalles og de finner Gabriel skutt flere ganger i ansiktet. Alle beviser peker mot Alicia som sier ikke et ord, og tausheten fortsetter i de påfølgende årene. Hun blir lagt inn på institusjon. Psykoterapeuten Theo blir veldig interessert i denne saken, og søker på en ledig stilling på institusjonen. Han har et håp om at han kan få Alicia til å begynne å snakke igjen, noe ingen andre har maktet. En leseopplevelse av de sjeldne for alle oss som elsker et rikt persongalleri og et stilig plot der du ledes på snarveier og ville veier gjennom hele fortellingen. Brad Pitt har sikret seg filmrettighetene, og der gledes!

9788202598839

Anine anbefaler:

Sløve hester av Mick Herron

I et slitent London-bygg som kalles Slough House sitter en gjeng med utstøtte M15-agenter. De har alle på en eller annen måte tabbet seg ut på oppdrag og blitt dumpet til en tilværelse under den lite karismatiske lederen Jackson Lamb sitt oppsyn. Dagene går trått med kjedelig rutinemessig kontorarbeid og de fleste har mistet gnisten. Men når en ung mann blir kidnappet og trues med å halshugges live på internett får de «sløve hestene» på Slough House muligheten til å vise hva de kan. Dette er første boka om Slough House. Spennende, britisk etterretningsaction, krydret med humor og maktkamp.

Anine Foto Erling Edvardsen (2)

Anine anbefaler:

Krokodillevokteren av Katrine Engberg

Dette er første bok i serien om politietterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner i Københavnpolitiet. En ung kvinne blir funnet drept i leiligheten sin en kald vintermorgen i København. Etterforskningen utvikler seg til et mareritt da det viser seg at huseieren, den eksentriske Esther de Laurenti, er i ferd med å skrive en krimbok som er på en prikk  lik mordet som er begått. Hvem kan ha lest manuset og gjort fantasi til virkelighet? Dette er en nervepirrende og spennende roman om svik og hevn. De neste bøkene i serien heter «Blodmåne» og «Glassvinge»

Krokodillevokteren

Anine anbefaler:

Sensommer av Anders de la Motte

Dette er svensk småbykrim på sitt beste. Handlingen starter en sensommerkveld i 1983, da forsvinner lille Billy på 5 år fra gården han bor på i Skåne. Tjue år senere møter vi storesøsteren hans, Veronica. Hun er bosatt i Stockholm og jobber som psykolog. Under en av hennes gruppeterapisamtaler forteller en ung mann om en liten gutts uforklarlige forsvinning. Fortellingen er rystende velkjent for Veronica og gjør at hun blir nødt til å reise tilbake til småbyen og familien i Skåne. Hun må forsøke å finne svaret på hva som skjedde med Billy den gangen. Dette er saktegående krim med et troverdig og intrikat plot. Den inneholder familiehemmeligheter og intriger og er velskrevet og overraskende. Flere bøker i serien er «Høstdåd», «Vinterild» og «Våroffer»

Sensommer (2)

Nina anbefaler:

Pasienten av Trude Teige

I 2002 forsvant den 18 år gamle Julia fra den vesle vestlandsbygda, hva skjedde med jenta? Da journalist Kajsa Coren begynner å se på saken, finner hun spor som leder til Dikemark sykehus. Gjennom pasienten Krøsus som har bodd nesten hele sitt liv på Dikemark sykehus blir det avdekket gruvekkende hendelser. Men hva har den gamle forsvinningssaken med psykiske lidelser å gjøre? En god krimfortelling skal etter min smak inneholde flere spenningsmomenter som til slutt skal lede til en overraskende slutt.  Etter min mening en av de beste krimbøkene til Trude Teige. Uhyggen sprer seg på hver side.

Pasienten

Siv anbefaler:

En høyere rettferdighet av Hjorth & Rosenfeldt

Det er den siste av seks bøker om Sebastian Bergman som er en sexmissbrukende, traumatisert kriminalpsykolog og profileringsekspert. Den siste er like spennende og godt skrevet som de tidligere. De må leses i rekkefølge da det er mye i bøkene om han selv og de andre på Riksmord.

En Høyere Rettferdighet

Siv anbefaler:

I mørket av Cara Hunter

Dette er den andre boken om Adam Fowley. Grusomt og godt plott som holder en på pinebenken. En kvinne og en gutt blir funnet sterkt forkommet i kjelleren til en dement mann. Han påstår at han aldri har sett dem før. Snakker han sant? Når de begynner å undersøke kvinnen og gutten virker det som om noe ikke stemmer.

9788202536947

Rigmor anbefaler:

Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Et vellykket ektepar, Clara og Haavard, er bosatt på Oslos vestkant. Han er lege og hun er ansatt i justisdepartementet. Sammen har de to gutter, og vi møter familien i dagliglivet i Oslo. Byen sjokkeres av flere drap på folk med innvandrerbakgrunn. Et av dem begås på sykehuset der Haavard jobber, og det hele kommer tett innpå ekteparet. Dette er en sterk psykologisk samlivsthriller. Den fortelles i både nåtid og fortid og veksler mellom intriger i maktens korridorer og kampene i et moderne samliv. Boka fikk gode anmeldelser da den kom ut i 2018 og er vel verdt et bekjentskap.

Rigmor Haug Foto Privat

Kine anbefaler:

Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardottir

Dette er tredje krim fra Island om etterforsker Huldar og barnepsykolog Freyja. Denne gangen skjer det et drap der både sosiale medier, mobbing og utenforskap er involvert.  Og det er tydeligvis en hevngjerrig morder løs. Hvis Huldar og Freyja handler raskt og smart, kan de kanskje hindre at det dukker opp nok et lik. Finurlig og spennende. Godt innlest av Gisken Armand. Denne kan leses uavhengig av resten av serien, men les gjerne de to foregående (DNA og Dragsug) først for å få forhistorien til Freyja og Huldar.

Kine

Irene anbefaler:

Den stille uke av Sven Petter Næss

På den lille plassen Elvestad er det familien Davidsen som bestemmer og når yngste bladet i familien blir funnet drept setter de egne ressurser inn i tillegg til politiet som merker det store presset fra familien. Kripos-etterforsker Harinder Sing får saken i fanget og han må reise tilbake til stedet han vokste opp og møte sine egne spøkelser og demoner samtidig som han jobber med saken. Og det skal vise seg at det er tråder til andre hendelser både i Elvestad men også utover Elvestads grenser. Det er som å stikke hånden inn i et vepsebol for Harinder. Næss debuterer med en god og troverdig politikrim med et rikt persongalleri, driv og spenning med noen overraskelser på lur. Bok nr. 2 kommer i år.

Irene Leser1

Irene anbefaler:

Hvis helvete var av is av Bernard Minier

Langt inni Pyreneene blir det funnet et hodeløst og flådd hestelik. Omstendighetene tatt i betraktning, blir etterforsker Servaz og hans makker satt på saken til stor frustrasjon. Men ganske snart blir det gjort flere underlige oppdagelser.. Bedre blir det ikke av at en høysikkerhets-psykiatrisk institusjon med de farligste fangene, befinner seg i nærheten og at enkelt spor fører politiet dit. Men hesten var bare begynnelsen i en sak som utvikler seg til et stort puslespill hvor ingen brikker passer sammen. Dette er en mørk, intens og uhyggelig psykologisk thriller med et godt persongalleri i en kompleks historie hvor flere temaer berøres og naturen forsterker historien. Det er iskaldt på alle måter. Første bok om Servaz og 4. bok har akkurat kommet.

Hvis Helvete Var Av Is

Irene anbefaler:

Nådegiveren : et Falkener og Wilberg-mysterium av Jan Boris Stene

Året er 1916 og ved Vår Frues Kirke i Trondheim finner doktor Wilberg den den tyske konsulen myrdet. Det er ingen andres fotspor rundt konsulen unntatt doktor Wilbergs egne. Et stort mysterium hvordan dette kan ha seg og som må løses. Doktor Wilberg blir trukket inn i saken av Astor Falkener, en veldig kjent og eksentrisk detektiv i byen. Her må de trås varsomt for trådene i saken strekker seg inn i både det gode selskap, diplomatiet og mere til. En god klassisk krim for deg som liker Sherlock Holmes og Lahlum. Første bok av i alt fire så langt.

Nådegiveren

Susanne anbefaler:

Louise av Mikaela Bley

Pressesekretæren til den omstridte justisministeren Louise Bohman blir en morgen funnet død. Det som i utgangspunktet vurderes som selvmord, utvikler seg til å bli en mordetterforskning med justisministeren i sentrum. Hun er et yndet hatobjekt, og blir jaget av pressen.

Journalisten Ellen Tamm får i oppdrag å lage en dokumentar om justisministeren, og hun forstår etter hvert at det er mer ved Louise enn pressen og folk flest mener. Men hva er det hun skjuler?

Spennende krim om mørke familiehemmeligheter.

MikaelaBley
Til toppen