Farsdagsgave!

Innhold

Søndag 14. november er det farsdag! Kom innom Sentralen i Svarstad på Endelig lørdag 6. november og lag en farsdagsgave. I denne artikkelen får du tips til hva du kan lage, enten du kommer på Sentralen eller lager det hjemme.

På biblioteket i Larvik kan du denne lørdagen komme og høre fortellinger fra Midtøsten, og neste lørdag er det verksted der du kan lage noe ev elgbæsj (!) men det er kanskje ikke helt det far ønsker seg?

Nedenfor viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en liten gave til farsdagen med det du måtte ha liggende hjemme. Og har du ingen pappa synes jeg du kan lage det til noen andre du er glad i :) 

 

Diplom

Man trenger en papptallerken, og det du måtte ha tilgjengelig. Her kan man bruke tusjer, maling, klistremerker, forskjellige småting man kan lime på - ja, egentlig hva som helst!

Start med å fargelegge diplomen slik du ønsker, og lim eller skriv på noe fint som “Den beste” eller “Pappa nr.1”. Så limer, klistrer eller tegner du bare på den pynten du vil og har hjemme! For en ekstra piff kan du feste “sløyfebånd” under slik jeg har gjort med min med noen papirbiter og lim.

Hurra for alle pappaer!

 

Diplom
Diplom2
Diplom3
Diplom4
Diplom5
Diplom6
Diplom7
Diplom8
Diplom9
Diplom10

 

Håndavtrykk

En annen rask og enkel gave man kan lage hjemme er håndavtrykk, og her også finnes det hundrevis av varianter. Denne synes jeg ble veldig søt! 

Man trenger:

  • et ark
  • litt grønn maling
  • en pensel
  • en brun tusj (eventuelt maling)
  • en penn til å skrive med. 

Start med å tegne trestammen med greiner, og så skriver du den teksten du ønsker å ha. Jeg skreiv “Uansett hvor høy jeg blir, vil jeg alltid se opp til deg!” og “God farsdag, pappa”. Deretter tar man maling på håndflaten, som man trykker ned på arket for å lage blader og det grønne området på treet. Jeg tok litt mye maling, så det meste av greinene forsvant under malingen - alternativet for dere er å ta litt mindre maling, eller tegne oppå igjen når malingen har tørket. Man kan selvfølgelig også tegne trestammen og greinene helt til slutt. 

Tre
Tre3
Tre5
Tre2
Tre4

 

Ha en god lørdag og søndag alle sammen :) 

Hilsen Malin

Til toppen