Vi lager påskepynt

Innhold

Endelig lørdag, og endelig påske! I morgen er det palmesøndag, og mange av dere har nå påskeferie. Da passer det selvfølgelig perfekt å ta turen til biblioteket for å låne noen gode bøker og lage litt fin påskepynt.

Vi setter frem litt ulikt utstyr, slik at du kan lage det du har lyst til - men selvsagt har vi noen tips. Det vil være begrenset antall isoporkuler, og supert om vi alle prøver å dele fint med hverandre. Vil du heller lage noe hjemme kan du se fremgangsmåten nedenfor.

Harepus med plass til påskegodt

Du trenger: 

  • 2 papptallerkener
  • Maling eller tusjer - jeg brukte rosa maling
  • Hvitt ark
  • Flytende lim (og pensel)
  • Saks
  • Plastøyne (ev. klistremerkeøyne eller tegne selv med tusj)

Slik gjør du:

Start med å male eller fargelegge begge papptallerkenene i ønsket farge - den ene kun på framsiden og den andre kun på baksiden.

Hare Papptallerkener

La de tørke, før du klipper papptallerkenen med farge på baksiden i to. Nå limer du denne halvdelen oppå den hele papptallerken, slik at du skaper en lomme oppi (til godteri eller påskekort!).

Av den siste halvdelen med papptallerk klipper du ut to ører som du limer på baksiden øverst.

Jeg brukte plastøyne som jeg limte på, men det er bare å tegne dersom man ikke har dette. Jeg klippet ut nese, værhår og “kinn” av et vanlig kopiark, og limte på. Fargela kinnene og tusjet på fregner og munn.

Hare Med Snop

Påskekylling

Du trenger:

  • Isoporkule, valgfri størrelse
  • Flytende lim (og pensel)
  • Nebb, øyne, fjær, hatt, piperensere
  • tusj/maling og saks

Slik gjør du:

Her bestemmer du hvordan din påskekylling skal bli, og ingenting er rett eller galt. Stapp inn et nebb (eller lim på et selvlaget av papp/papir), lim på øyne og pynt med fjær i alle farger. Kanskje en fin hatt på toppen og noen kyllingføtter av piperensere gjør seg bra? Ekstra fin blir den kanskje om du fargelegger den gul? 

Paaskekylling

Påskebilde

Her tegner man bare det bildet man vil - jeg tegnet et tre med en tusj, før jeg pyntet det med fjær som jeg limte på - og vips så har man et nydelig påskebilde til å pynte med hjemme eller gi bort i gave!

Paaskebilde

Bonus for de litt større i familien - påskefigurer med pompoms

Dette trenger du:

● Mal av påskehare eller påskekylling (eller tegn på frihånd)
● Valgfritt fargeark, gjerne litt stivt
● Saks
● Lim
● Garn
● Ev. ark eller farger til detaljer, samt øyne

IMG 0939

Slik gjør du:

Klipp ut ønsket påskefigur på valgfritt fargeark, bruk gjerne malen om behov og husk hullet i midten. Ikke lag for stort hull, da må du holde på ekstra lenge med å surre garn. For nå knytter du en tråd, gjerne dobbel, og surrer i vei. Dette er den store tålmodighetsprøven, for her bør man surre så mye at det nesten tetter hullet (jeg gav meg litt tidligere, og det gikk det også heldigvis). Må du bytte tråd knytter du den bare på enden av den forrige, og så fortsetter du.

IMG 0940
IMG 0941
IMG 0942

Når du er fornøyd (eller ikke gidder mer) klipper du langs kanten helt rundt - og her må man være litt forsiktig så garnet ikke faller ut på den ene eller andre siden! Knyt en tråd (gjerne på hver side av pappen) av garnet, slik at det sitter greit.

Nå kan du “stusse” pompom’en din med en saks slik at den får den lengden og fasongen du vil. Da gjenstår det bare å tegne på og lime på detaljene du vil ha, før du lager et lite hull på toppen om du vil feste en tråd i den.

IMG 0943
IMG 0944
IMG 0945
IMG 0946
IMG 0949

Lykke til og god påske!

- hilsen Malin

Til toppen