Gaming, rollespill og drage-eventyr

Innhold

Eileen har forslag til bøker om gaming, rollespill og drage-eventyr for barn i alle aldersgrupper

For Ungdom

Outlaster av Nina Borge 

I boka Outlaster treffer du Adrian. Han er gamer, går med hettegenser og virker ganske utilnærmelig. Adrian ranker høyt i CS og kan virke som en kul type. Men Adrian sliter med angst. Dette vil han ikke at andre skal vite, ikke engang de andre på laget. Utenom Emil. Han vet det. I gamingstolen er Adrian trygg, han er IGL og er god til det. Men på skolen går alt dritt. Han fikser ikke alle folka. Når angsten lager kaos i hodet rømmer han. En dag truer mora med å ta fra han PC`n om han ikke skjerper seg. Det er krise. Han har jo meldt på laget til turnering. Og hva med Jos, den eneste jenta på laget, som er den beste spilleren deres, jenta som han liker så godt?

Outlaster250

Ei sterk bok om gaming, vennskap, forelskelse, men også om kamper, både i og utenfor gaming-verdenen.

For barn

Portalpilotene av Stian Gulli

Melvin og Adi er bestevenner. De er ganske ulike og det er ikke lett å henge med Adi. Hun er morsom og finner på mye sprøtt. Men hun er også helt ustyrlig og hiver seg ut i ting uten å tenke en hel tanke først. Det er det som skjer under den gamle hoppbakken... Melvin og Adi ramler over en lysende nøkkel. Uten å bekymre seg for hva som kan skje bruker Adi nøkkelen.... og med ett havner de i en annen dimensjon. Her treffer de Kong Karolinus, - en ganske tafatt mann. Han har i hvert fall gitt opp å bekjempe dragen Oga. 

Portalpilotene250

Det blir våre to venners oppgave, å finne og drepe den onde dragen som terroriserer og spiser innbyggerne i Gullindor. Men hvordan skal to barn fikse noe som ingen hær har klart?
Sitrende spenning hvor magi, dverger, kjemper, vampyrigler og drager er helt vanlig.

For småbarn

Drageskolen – Jorddragen våkner av Tracey West

En dag Brage er ute på jordet der han plukker løk, blir han hentet av kongens soldater. De plukker han opp og setter han bak på hesten sin. Så fyker de av gårde til kongens slott. Brage skal bli Dragetrener. Han får etter hvert møte tre andre barn og dragene deres. Det er Anna med soldragen Kepri, Ragna med ilddragen Vulkan, og Bø med vanndragen Akva. Da Brage får se dragen sin blir han ganske skuffet. Den er brun, den har ikke bein og den ser egentlig ut som en kjempestor mark. Han kaller dragen sin for Markus. 

Drageskolen250

Markus er en jorddrage. Men dragen virker veldig slapp og treig og Brage lurer på hva Markus egentlig kan? Og det blir en overraskelse både for han, for dragetreneren og for oss som leser boka. Fine illustrasjoner er et pluss!

Til toppen