Ta kontroll over ditt digitale liv

Innhold

Har du noen gang tenkt at du skulle ryddet litt opp i ditt digitale liv?

Kanskje skulle du ha slettet noen opplysninger, byttet noen passord, sett over noen innstillinger på tjenestene du bruker? Men så blir det liksom aldri tid til å sette seg ned med det, for det er så mye annet du også skulle gjort?

Data detox kit

Det er hjelp å få! Med verktøyet Data detox kit kan du ta en gjennomgang. Få kontroll på ditt digitale personvern og digital sikkerhet på måter som føles bra for deg.

Nettstedet Data Detox inneholder praktiske verktøy for økt digital bevissthet.

Det er mulig å ta en forenklet versjon med kun det viktigste, eller du kan ta et skikkelig dypdykk ned i disse viktige temaene. Selv om du ikke velger å gjøre alt data detox legger opp til, hjelper det deg til å bli mer bevisst på dine digitale valg.

For barn og unge

Det finnes også en egen aktivitetsbok for barn og unge: Data Detox X Youth. Det interaktive verktøysettet oppmuntrer ungdommene til å tenke gjennom forskjellige sider ved sitt digitale liv – fra sosiale medier de bruker, til passord – med enkle aktiviteter til ettertanke og lek.

Data Detox Kit ble opprinnelig utviklet av Tactical Technology fra Berlin. Viken fylkesbibliotek har, i samarbeid med Tactical Tech, tilrettelagt for den norske oversettelsen.

Bli en mer bevisst digital innbygger!

Til toppen