Internett på biblioteket

Innhold

Informasjon om bruk av bibliotekets pcer og trådløse nettverk

Lån av maskiner

Vi tilbyr 5 pcer gratis tilgjengelig for publikum på biblioteket i Larvik, mens det i Stavern er to og Lardal har en pc. Alle har Linux som operativsystem og har programvare for bl.a kontorfunksjoner (LibreOffice) og internett (Google Chrome). Alle pcene har også tilgang til tjenesten Pressreader (lese aviser og tidsskrifter fra hele verden).

Utskrift med Princh

Utskrifter koster kr 5,- for svart/hvitt og kr 5,- for fargeutskrifter. Vi benytter utskriftløsningen Princh, slik at du kan velge om du vil betale via nettet eller om du vil bestille utskriften og hente den i skranken.

NB! Det er ikke tillatt å gå inn på internettsider med pornografisk, voldelig eller rasistisk innhold. Overtredelse kan medføre tap av retten til bruk av internett på biblioteket.

Hærverk på våre maskiner vil bli politianmeldt.

Trådløst nettverk

Det er trådløst nettverk gratis tilgjengelig i alle våre avdelinger. Det vil si at alle som har bærbar pc med trådløst nettverkskort, smarttelefoner eller nettbrett kan få tilgang på internett via våre linjer. Nettverket heter LK_Gjest. Koble til, og åpne deretter din nettleser for pålogging. 

Brukere er selv ansvarlige for å beskytte egen maskin og privat informasjon ved bruk av bibliotekets trådløse nettverk og publikumsmaskiner.

Til toppen