Påskekrim 2021

Innhold

Vi gir deg krimtips til påsken.

Er du også av dem som gjerne vil fylle nattbordet med en god bunke med grøssende, gode krim og spenningsbøker til påsken? Her får du noen anbefalinger fra noen av bibliotekets ansatte.

Bakom synger døden av Karin Fossum 

En mor finner en tegning som sønnen har tegnet. Motivet sjokkerer. En ung mann treffer en sjarmerende tenåringsgutt ved en badeplass. Et møte som vil forandre livet til flere mennesker. En ung jente har forsvunnet. 
Design Uten Navn (84)

Og overbetjent Sejer nøster sammen alle trådene slik han alltid gjør: med vennlighet og varme. Nok en god krim fra Karin Fossum. Vi møter mennesker av kjøtt og blod. Det er troverdig, det gir en innsikt i menneskets sinn. Hva motiverer til handling? Hvorfor gjør man som man gjør? Dette er siste bok om overbetjent Konrad Sejer. Fossum har som vanlig et billedrikt språk og er en fryd å lese.

Boka er utgitt på Cappelen Damm i 2020. Anbefales av Rigmor.

Økseskipet av Jens Henrik Jensen

Nordmenn elsker danske Jensens bøker om Niels Oxen.

Dette er den første av tre bøker om den ambisiøse kriminalassistenten Nina Portland. Hun jobber ved politiet i Esbjerg og bor alene med sin sønn, Jonas.

Økseskipet 770

Handlingen i romanen er inspirert av en virkelig hendelse i 1993, der besetningen på en tysk båt ble slaktet i Nordsjøen. En sak som forble uløst. En russisk sjømann ble anklaget for å ha drept kapteinen og fire besetningsmedlemmer på det tyske skipet M/S Ursula med en øks. Nina Portland, som den gang var nyansatt ved politiet, fulgte saken om Økseskipet tett. Den russiske sjømannen ble frikjent; men da Nina 10 år senere kommer på sporet av sjømannen i Estland, forfølger hun sporet. Hun ledes ut i det estiske vinterlandskapet, så til London, Skottland og tilbake til Esbjerg og hennes egen fortid.

Boka er spennende med sin Esbjerg-Fanø lokalkoloritt, tilsatt russisk mafia, engelske etterretningsagenter og muslimske terrorister. Her er det action kombinert med Ninas dagligliv; huslige gjøremål og stille stunder, etterfulgt av vill jakt. Her blir man kastet rundt i alle retninger, men forfatteren klarer å snøre igjen sekken godt tilslutt. Nå er det bare å vente på neste bok i serien.

Boka er utgitt på Aschehoug i 2021. Anbefales av Stine.

Nattsangeren av Johanna Mo

Ny krimserie fra Kalmar og Øland. Politietterforsker Hanna Dunckers vender tilbake til Øland etter at faren dør. Hun har bodd mange år i Stockholm, og har ikke vært «hjemme» siden faren, som også var politi, ble dømt for drap. 

Nattsangeren Johanna Mo

Det er vanskelig å komme tilbake til rykter, baksnakking og sideblikk, men det er på Øland hun hører til. Når sønnen til Hannas gamle bestevenninne blir funnet drept, blir det utfordrende å balansere mellom å være etterforsker og venn. I tillegg får hun stadig hyppigere truende telefonsamtaler fra noen som tydeligvis vil ha henne vekk fra øya.

Dette er spennende krim, - jeg gleder meg allerede til neste bok i denne serien!

Boka er utgitt på Aschehoug i 2021. Anbefales av Susanne

Mayday av Grethe Bøe

Mayday av Grethe Bøe tar oss med til iskaldt og barskt miljø på NATOs vinterøvelse nord i Finnmark. Den storstilte øvelsen, ikke langt fra grensen til Russland, har fått nabolandet vårt i øst til å følge ekstra med på hva som skjer. Situasjonen er mer enn anspent. 
Mayday
Ylva er nyutdannet jegerpilot. På det det første oppdraget hun får sammen med den legendariske amerikanske piloten John Evans, der de skal eskortere et helikopter på vei tilbake fra en oljerigg, går det helt galt. En russisk jager flyr alt for tett, flyet til Ylva og Evans skytes ned. Dette blir innledningen til en dramatisk, nervepirrende, farlig og spennende flukt gjennom iskaldt, snødekt russisk tundra. Vil denne hendelsen føre til en storkrig?
Mayday er en skikkelig pageturner og en thriller som passer deg som har lyst på litt actionfylt spenning der maktspill, skjulte agendaer og hemmelighold er noen viktige ingredienser. Boka er filmatisk, godt skrevet og med god driv. 
Utgitt på Cappelen Damm 2021. Anbefales av Benedikte.

Lang lysende elv av Liz Moore

 Michaela, eller Mickey som hun blir kalt, jobber som patruljerende politi i 24.distrikt i storbyen Philadelphia, USA. Hun er engasjert i jobben sin og er på fornavn med de fleste prostituerte og narkomane som befinner seg i området. Når en rekke gateprostituerte blir funnet drept blir Mickey ekstra urolig.
Lang Lysende Elv Illustrasjon
Lillesøsteren Kacey er en av jentene som trekker på gaten og nå er hun i tillegg forsvunnet. Mickey og Kacey har ikke snakket sammen på flere år og det er ingen i politiet som kjenner til familieforbindelsen. Mickey prøver å finne ut av forsvinningen og havner i en desperat jakt som både setter henne selv og andre i fare.
 
Dette er en blanding av spenningsbok og oppvekstroman og boka gir i tillegg et godt bilde av dagens USA og de samfunnsproblemene landet har i forhold til fattigdom, korrupsjon og narkotika. God anbefaling til dem som allerede liker Harlan Coben og John Hart sine bøker. 
 
 Utgitt på Aschehoug 2021. Anbefales av Anine.

Syndebukken av Sofi Sarenbrant

I velstående og fredelige Bromma blir flere og flere hus rammet av innbrudd. Når en ung gutt blir funnet død etter et innbrudd, begynner rykter å spre seg om utenlandske vaskehjelper og bygningsarbeidere, og konfliktene øker.

Design Uten Navn (87)

Men når flere mennesker dør, må Emma Sköld og kollegene finne ut av om det er innbrudd som har gått galt, eller om det er en morder på ferde. Samtidig sliter Emma både i forholdet til samboeren og kollegaen Nyllet, og i forholdet til familien sin.

God og spennende krim i serien om politibetjent Emma Sköld.

Utgitt på Cappelen Damm, 2021. Anbefales av Susanne.

Frossent gull av Cilla & Rolf Börjlind

Dette er den sjette boken om Olivia Rönning og Tom Stilton.
 
Olivia kommer tilbake på jobb etter en deilig ferie i Mexico, og får tildelt oppdraget fra sin nye sjef: 
Rigmor Og Påskekrim
Et lik har smeltet fram fra en snølomme oppe i fjellene. Liket har ligget gjemt i ca 20 år. Det blir noen dramatiske dager i fjellet for Olivia, og dette er opptakten til en spennende sak som etterhvert tar oss tilbake helt til andre verdenskrig.
Tom Stilton kommer hjem fra Thailand for å hjelpe Olivia, og sammen avdekker de denne gamle forbrytelsen. Forfatterne tar oss med på en spennende jakt i inn- og utland, det blir aldri kjedelig med Olivia og menneskene rundt henne. Høyt tempo, alle hjelper til og saken løses til slutt.
 
Denne serien har et persongalleri som man blir godt kjent med gjennom bøkene. Det er en fordel å lese serien i riktig rekkefølge for å kunne følge utviklingen til alle personene. Den første boka het “Springflo” og har kommet som tv-serie.
Boka er utgitt på Gyldendal i 2021. Anbefales av Rigmor.

Det siste livet av Mohlin & Nyström

I 2009 forsvinner den unge rikmannsjenta Emelie fra hjemstedet i Karlstad. Hun antas å være myrdet.

I 2019 blir FBI-agenten John Adderley vitne i en høyprofilert rettssak i Baltimore. 

Design Uten Navn (91)

Etter rettssaken får han ny identitet og krever overraskende å bli sendt til Karlstad for å jobbe som politietterforsker der. John har skjulte motiver for å velge nettopp Karlstad som nytt hjemsted, og når han begynner å grave i den gamle forsvinningssaken om Emelie får han problemer med å holde på alle hemmelighetene sine.

Dette er første bok i en ny serie om John Adderley og jeg ser fram til å følge ham videre. Her byr forfatterne både på en god dose spenning, psykologisk innsikt og velregissert etterforskningsarbeid.

Utgitt på Kagge 2021. Anbefales av Anine.

Våre anbefalinger fra tidligere år

Holdbarheten på bøker går heldigvis ikke ut, og kanskje er det noen av disse boktipsene fra 2019 og 2020 som har gått under radaren din? Her får du våre anbefalinger fra de to foregående årene:

Til toppen