Påskekrim 2022

Innhold

Vi gir deg aktuelle krimtips til påsken!

Påskekrim 2022

Nå nærmer det seg påske og for mange betyr det blant annet å fylle ryggsekk, koffert eller nattbord med gode krim og spenningsbøker. Her får du noen leseforslag fra noen av våre ansatte. God lesepåske!

Åndenød av Amy McCulloch

Vi skal opp på fjellet, og da snakker vi ikke påskefjellet med Kvikk Lunsj og appelsin. En seriemorder er løs i Himalayas tinder!
Cecily Wong er journalist og en beklageligvis mislykket fjellklatrer. Hun skriver artikler om sine mislykkede ekspedisjoner og blir lagt merke til av verdens mest kjente fjellklatrer; Charles McVeigh.

McVeigh gir sjelden intervjuer, men Cecily får muligheten til å få et eksklusivt intervju. McVeigh er i ferd med å sette verdensrekord.

15676636.Bilde.1645535490.N

Han har bare igjen å klatre ett fjell til, Manaslu i Nepal, noe han gjennomfører uten etablerte tau og ekstra oksygen. Kravet Charles stiller for at Cecily skal få intervjuet, er at hun også må være med og klatre til toppen av Manaslu.. Underveis mot toppen, begynner forferdelige ting å skje. En av ekspedisjonens medlemmer er en kaldblodig morder..

Anbefalt av Stine

Mannen som døde to ganger av Richard Osman

Fire beboere på bofellesskapet Coopers Chase har dannet Torsdagsmordklubben. De er oppegående pensjonister; en psykiater, en sykepleier, en fagforeningsleder og en tidligere MI5-agent. Sammen går de gjennom gamle uløste saker,- mest for å holde hjernen igang. Men nå og da dumper de borti høyst aktuelle problemer, som de går inn i med liv og lyst. 

I Mannen som døde to ganger dukker eksmannen til Elizabeth plutselig opp. Han har, som henne, vært spion i mange år. 

13127716.Bilde.1633951478.N

Nå holder han seg i skjul, etter å ha stjålet diamanter for tyve millioner pund fra en mafiaboss. Når eksmannen blir forsøkt skutt, en av Torsdagsmordklubbens medlemmer blir brutalt slått ned, og MI5 mistenker dem for å skjule diamantene, blir livet til de aldrende amatørdetektivene litt mer spennende enn de liker.

Torsdagsmordklubben er velkonstruert, humoristisk og veldig britisk krim. Perfekt for de krimelskerne som ikke er så glad i ekstremt mye vold og action.

Anbefales av Susanne

Marta sover av Romy Hausmann

Boka starter midt i et panikkanfall til en av hovedpersonene og deretter brer historien seg ut som grenene på et tre. Historien vokser fram gren for gren, kapittel for kapittel og avdekker bit for bit hvorfor ting er som de er.

Det starter med to kvinner og et lik. Den ene har drept elskeren sin og trenger hjelp til å kvitte seg med liket. Eller? 

Er det egentlig sånn? Ingenting er slik som man tror og brikkene i dette puslespillet finner gjerne plassen sin et helt annet sted enn der man forventer.

15616850.Bilde.1649061203.N

Dette er vanvittig spennende og utvikler seg til en jakt på sannheten hvor man blir drevet framover mot neste svar samtidig som det hele tiden dukker opp nye spørsmål og en stadig sterkere følelse av uro.

Anbefalt av Anine

Svanesang av Nikolaj Frobenius

Jonathan Svane våkner en natt til sitt livs mareritt. Verden eksploderer og brenner bokstavelig talt opp rundt han. Fra en intens, dramatisk prolog tas vi med tilbake i tid. Til en hagefest blant Bærums rike og vellykkede, en forsvinningssak og makabert drap. Det handler om rikdom, misunnelse, hevn og identitet.

Svanesang byr på mørk, urovekkende spenning, interessante karakterer, (men kan du stole på dem?), dialoger med snert, åpen slutt som ikke gir svar på alle spørsmål som stilles.

12705373.Bilde.1634826954.N

Passer lesere som liker utradisjonelle, stramt komponerte psykologisk thrillere og bøker som Fugletribunalet og Dei sju dørene til Agnes Ravatn eller Hålke av Helene Uri. 

Anbefales av Benedikte

Exit av Belinda Bauer

Pensjonisten Felix er medlem av en liten og hemmelig gruppe. De kaller seg Dødsledsagerne, jobben deres er å støtte alvorlige sykes rett til å dø. De skal ikke assistere på noen som helst fysisk måte, kun være en slags støtte.

En dag låser Felix og den helt ferske ledsageren Amanda seg inn i en leilighet der de skal sitte ved en døende manns side. Men på dette oppdraget går alt helt galt....

Plutselig er Felix nå i sentrum for en mulig drapssak. Hva i all verden var det som skjedde?

12812438.Bilde.1624885639.N

 Exit er en velskrevet, sjarmerende, humoristisk krim og i tillegg er det spennende.

Anbefalt av Benedikte

Langsom ild av Paula Hawkins

Handling fra London; den unge Daniel Sutherland blir funnet knivdrept på husbåten sin. Det dukker opp stadig flere mistenkte i hans nærmeste krets og familie.

Her er personkarakteristikkene sterke og historien er drivende god. En fortelling som dreier rundt hevn, sorg, ondskap og livets tilfeldigheter. Utrolig velskrevet!

Paula Hawkins har også skrevet spenningsboka Piken på toget.

Anbefalt av Stine

13260305.Bilde.1630501840.N

Minneskogen av Sam Lloyd

Den svært intelligente tenåringsjenta Elissa, som også er et stort sjakktalent, blir under en sjakkturnering dratt med inn i en varebil og bortført. Hun våkner på et ukjent sted, i et mørkt og kaldt kjellerrom.... Inn i rommet kommer det en person hun ikke kan se, men hun hører stemmen til en ung gutt. Dette er Elliah. Han prøver å berolige henne - sier at alt vil gå bra.....

Elissa og Elliah er to fortellerstemmer i denne historien. Elissa er den rasjonelle ungjenta som er kidnappet. Hun greier å holde seg imponerende kald og rolig. Men hvem er den merkelige, skremmende og gåtefulle Elliah?

12811080.Bilde.1612962576.N

Vi følger også politiets etterforskning som innledes ganske fort når forsvinningen er et faktum. Politiet ser noen paralleller til tidligere forsvinningssaker. Og mistanken styrkes når det dukker opp en filmsnutter med Elissa på youtube.  Sam Lloyd har greid å skrive en nervepirrende, uhyggelig og finurlig snekret sammen psykologisk thriller. En skikkelig pageturner!

Anbefales av Benedikte

Isola av Katrine Engberg

Isola er femte bind i Københavner-serien om etterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. De er har blitt et skikkelig radarpar på politigården i København til tross for at de stadig hakker på hverandre som et gammelt ektepar.

Denne gangen starter det hele med funnet av et halvt lik i en koffert i en park i København.

Jeppe har tatt permisjon for å jobbe som tømmerhogger på Bornholm etter å ha hatt litt trøbbel på damefronten, så Anette får ansvaret for etterforskningen alene.
13252278.Bilde.1625140824.N
Men det viser seg at saken har koblinger nettopp til Bornholm og Jeppe må trå til for å bistå makkeren sin.
Esther de Laurenti befinner seg også på Bornholm. Esther er en pensjonert litteraturviter som har bidratt i alle bøkene i serien. Nå er hun på Bornholm for å skrive en biografi om en antropolog og har fått lov å flytte inn i huset til antropologen. Der finner hun en rekke brev, lapper og avisutklipp som fører henne tilbake i tid og mulig har tråder inn i saken Anette og Jeppe jobber med. 
En klassisk politietterforsker-krim med gode og troverdige karakterer og med mye medmenneskelighet i seg. I tillegg får man et vakkert bilde av den lille øya Bornholm med alt den har å by på.

Anbefalt av Anine

Dragemannen av Garry Disher

På en halvøy utenfor Melbourne står politiet overfor en rekke utfordringer. I det idylliske og naturskjønne og populære turistområdet, sliter de nå med ulike brannstiftelser, tyverier, overfall og økende småkriminalitet. I tillegg er det kvelende varmt. 

Førstebetjent Chal Hallis i det lokale politiet og kollegaene hans, har hendene fulle. Og - det topper seg for alvor når de plutselig står overfor bortføring og drap på to unge kvinner. 

Dette er en krim der ulike handlingstråder legges ut for oss.

15491977.Bilde.1642507994.N

Og forfatteren turnerer de ulike historiene godt og effektivt og snører trådene sammen mot slutten. Dragemannen er en krim for deg som liker tradisjonell politikrim, troverdige karakterer og fine miljøskildringer. Dette er den første boka av Garry Disher som er oversatt til norsk. 

Anbefalt av Benedikte

Epler faller aldri av Liane Moriarty

Dette er i utgangspunktet ikke en spenningsbok, men den kunne like gjerne vært det.

Den pensjonerte tennistreneren Joy Delaney forsvinner sporløst på vei til butikken, og alle lurer på hva som har skjedd. Har hun stukket av? Har det skjedd noe kriminelt? Mistanken faller kjapt på ektemannen Stan.

Vi blir kjent med tennisfamilien Delaney i nåtid og fortid, fra ulike ståsted og perspektiver. Underholdende og humoristisk roman, med elementer av krim og spenning.

13339770.Bilde.1636621376.N

Anbefalt av Stine

Jomfruene av Alex Michaelides

Denne forfatteren hadde stor suksess med den psykologiske thrilleren Den tause pasienten og nå er han aktuell med en ny, elegant og ganske uhyggelig spenningsbok: Jomfruene.

På universitetet i Cambridge blir først en ung kvinne funnet drept. Deretter en til. Det er bestialsk, og det er tydelig at offeret har vært utsatt for et voldsomt raseri. Begge de drepte jentene er venninner av psykoterapeut Mariana sin niese. 

Allerede i starten av historien er det klart at Mariana har klare oppfatninger av hvem som står bak disse grufulle drapene.

15462197.Bilde.1642067216.N

Det lanseres allerede på første side i boka. Men har hun rett? Hva skulle motivet være og hvordan kan hun bevise det?

Dette blir superspennende! Jomfruene er en thriller som byr på nervepirrende spenning, upålitelige karakterer, det handler om sjalusi, begjær, og noen syke sinn. I denne velskrevne og ganske elegante thrilleren er ingen ting som du først tror….

Anbefales av Benedikte

En etter en av Ruth Ware

10 personer fra et britisk tech-selskap skal tilbringe en uke sammen på en luksuriøs alpehytte. Men når uværet ruller inn, og et snøskred kutter strømmen, ødelegger deler av hytta og alle muligheter for å kontakte omverdenen, er de plutselig helt isolert sammen med hyttas to ansatte. Så blir den ene etter den andre av kollegaene drept …

Historien fortelles av to av kvinnene; Erin, som jobber som vert på alpehytta, og Liz, som er invitert med som aksjeeier og tidligere ansatt.

13017871.Bilde.1631516885.N

Etterhvert som panikken stiger og konfliktene øker, forstår vi at alle har sine hemmeligheter. Hemmeligheter som de ikke vil at noen skal få vite om. 

Dette er en spenningsroman hvor den klaustrofobiske følelsen øker etterhvert som likene dukker opp, mennesker forsvinner og temperaturen synker.

Anbefales av Susanne

Anbefalt påskekrim fra tidligere år

Til toppen