Påskekrim 2023

Innhold

Trenger du krimtips til påsken?

Kopi Av Påskekrim 2022

Uansett hvor du skal tilbringe påskedagene, om det er i byen, på fjellet, hjemme eller på ferie borte.... for mange av oss er påsken tid for kvikklunsj, appelsiner og krim! I hyllene hos oss finner du et variert utvalg av alt fra koselig krim, blodig krim, hardkokt krim, til thrillere og spenning.... 

Trenger du hjelp til å finne noe som passer deg må du gjerne ta kontakt med oss eller komme innom, - eller sjekk ut våre anbefalinger her:

Provokasjonen av Øystein Bogen

Provokasjonen er en brennaktuell politisk thriller av beste sort! 

Under dekke av å drive med forskning, finner en gruppe kinesere verdifulle metaller på Svalbard. De går til sine venner Russland for å få til en avtale om hvordan de kan utvinne disse metallene. 

Design Uten Navn 2023 03 31T141534.246

Norges suverenitet på Svalbard har vært et gnagsår for Russland i mange år og nå ser Russland en mulighet til å utfordre dette. Det legges  nå en plan for hvordan man kan få mer kontroll på Svalbard.... I tillegg har noen norske nynazister sin agenda. Når viktige kabler kuttes, blir det umulig for norske myndigheter å få kontakt og opprettholde kommunikasjonslinjene med Svalbard. I Oslo forstår man ikke omfanget og rekkevidden av det som nå er på trappene. Den eneste informasjonen de har, kommer fra russiske medier hvor Norge får skylden og uten dokumentasjon er det lite Nato kan gjøre.

Norge  klarer etter hvert å få to etterretningsoffiserer ubemerket opp til Svalbard. Bogen har jobbet som utenrikskorrespondent, med Russland som fagområdet, og det er ingen tvil om hans store kunnskap og innsikt i dette temaet. Dette er solid og nesten litt for troverdig og virkelig. Provokasjonen er en politisk thriller med mange ingredienser. Temaer som berøres er Svalbards naturressurser og dermed økonomiske interesser, storpolitikk og Nato. I tillegg belyser den også hvor viktig beredskap er og hvor sårbare er. Det er høyt spenningsnivå og god driv gjennom hele boken.

Er du ute etter en skikkelig god, troverdig politisk spenningsroman da kan du hive deg over denne.

Anbefales av Irene

Damaskus av Iben Albinus

Vi skal ikke uventet til Damaskus i  denne thrilleren skrevet av danske Iben Albinus. Her møter vi Sigrid som har jobbet for Amnesty i flere år velger å si opp etter at hun har kompromittert sin arbeidsgiver for åpen scene. Det åpner seg en mulighet for henne i Damaskus innen markedsføring for en Skandinavisk teknologibedrift. 

Design Uten Navn 2023 03 31T132756.877

De ekspanderer i området og skal sette opp mange nye sendemaster. Sigrids gode venninne Reem driver et sikkerhetsselskap og nyter beskyttelsen av å være datter av en tidligere politiker. Men vi er nå tilbake til 2011 rett før den arabiske våren tar til og uro og opprør tiltar. Regjeringen jobber hardt for å fortsatt holde på makten og kontrollere landet. Telekommunikasjon har en sentral rolle og midt i dette havner derfor Sigrid.

Damaskus gir et troverdig innblikk i hvordan det kan ha foregått bak lukkede dører i forkant og begynnelsen av  den arabiske våren. Det er både skremmende og spennende å lese om hvordan man kan ikke stole på noen andre enn seg selv samtidig som det er viktig å holde seg inne med de rette personene i de rette posisjonene...

Albinus bygger opp spenningen i denne boken for hvert kapittel. Historien fortelles fra begge sider i boken og forfatteren legger igjen en cliffhanger i slutten av hvert kapittel som bidrar til at det er mye driv her. Dette er en godt skrevet, troverdig og spennende thriller med et godt persongalleri hvor du ikke nødvendigvis kan forutset hva som skje og hvordan det ender. 

Anbefales av Irene

En leilighet i Paris av Lucy Foley

Hvis du liker lukkede rom-mysterier, da kan kanskje En leilighet i Paris av Lucy Foley være noe for deg. Dette er hennes fjerde bok på norsk og den tredje krimmen - alle et klassisk lukket rom mysterium. Søskenparet Jess og Ben ble skilt etter at moren deres døde. 

Design Uten Navn 2023 03 31T135102.914

Ben kom til en god familie. Jess var ikke så heldig og nå som voksen er hun en rotebøtte som har tendens til å rote seg borti ting. Dette gjør at hun nå reiser hals over hodet til broren som har flyttet til Paris. 

Når Jess kommer frem til bygården der broren bor, finner hun leiligheten hans tom. Det kan ikke stemme, han sa jo at han skulle vente oppe på henne..... Noe har skjedd....
Med dette starter jakten etter broren. 

Dette er ikke en historie med mye action og driv. Likevel er det noen ganske dramatiske scener her. Historien og uhyggen bygges sakte men sikkert opp, og etterhvert  avdekkes det noen merkelige forhold i bygården... 

Dette er en krim som passer deg som liker "Lukket rom mysterier" og Agatha Christie-inspirert krim. Prøv gjerne hennes forrige bok Gjestelisten også.

Anbefales av Irene 

Bjørneham av James A. McLaughlin

Rice Moore har fått jobb som skogvokter i fjellområdene i Virginia. Her skal han holde oppsyn med natur og dyreliv samtidig som han skal vedlikeholde hytter i området. Det er hardt arbeid men også ganske ensomt. Dette siste passer han imidlertid godt. 

Design Uten Navn 2023 03 31T125556.185

Rice har nemlig en fortid som gjør at han nå lever under falsk identitet.

Hvorfor? - ja det avsløres sakte men sikkert for oss.
I lokalsamfunnet finnes det folk som er skeptiske til jobben han gjør. Det foregår nemlig både snikskyting på bjørn og andre lyssky aktiviteter inni i de store skogene....

Etter hvert som Rice tar tak i de ulike oppgavene han er satt til å gjøre, stiger spenningen. Samtidig som han skal håndtere det som skjer inni de store skogene, prøver Rice å holde hendelser fra fortiden nettopp der de hører hjemme, - i fortiden. Men er det mulig?
Bjørneham byr på maskulint miljø med barske typer i hovedrollene. Rice må håndtere alt fra småkriminelle bygdeoriginaler til hardbarka narkokarteller, og alt innenfor et miljø som består av vill natur. Rice er en fascinerende og interessant hovedkarakter.

En bok for deg som setter pris på utradisjonelle spenningsbøker, lagt til ikke-urbane strøk, gode miljø- og karakterbeskrivelser og i tillegg liker historier med ulmende uhyggestemning som sniker seg inn på deg og gir nervepirrende spenning mot slutten av boka.

Anbefales av Benedikte

Flere lesetips finner du fra våre påskekrimtips fra tidligere år:

Til toppen