Påskekrim 2024

Innhold

Trenger du krimtips til påske? Her er noen av våre anbefalinger

Befrieren av Tina Martin

Befrieren er den første boka i en ny krimserie og en skikkelig sidevender av en bok! Det starter med et brutalt drap. Læreren Eva Vedel blir funnet drept hjemme i sitt eget hus, hengende i en takkrok. 

Politietterforsker Idun Lind og kollegaene hennes Calle Brandt i avdelingen for alvorlige forbrytelser, får jobben med å etterforske denne krevende og kompliserte saken. Hvem kan ha utført dette grufulle drapet og hvorfor? Eva Vedel hadde da ingen fiender?

Alt tilspisser seg ytterligere når en liten jente bortføres fra en barnehage i nærheten. Nå jobber politiet virkelig mot klokka,det haster med å finne barnet som også har diabetes.

Befrieren 250

Befrieren blir skikkelig spennende! Det er en krimbok med stort tempo og korte kapitler. En godt skrudd sammen historie der det tok tid før jeg så sammenhengene. For deg som liker spenningsbøker der etterforskningen står i fokus.

Anbefales av Benedikte

Under radaren av Anthony McCarten

Den genierklærte Silicon Valley milliardæren, Cy Baxter og teknologiselskapet hans har inngått et samarbeid med CIA. De skal gjennomføre et topphemmelig forsøk der ti håndplukkede og nøye utvalgte kandidater er rekruttert til å delta. Deltakerne har fått nøye instruksjoner om hva de skal gjøre og ikke gjøre. Når de mottar kodeordet “Gå under radaren” - skal de umiddelbart forsvinne og holde seg skjult i tretti dager. Greier de å holde seg under radaren og ikke blir tatt av “jegerne” som settes inn i jakten etter dem, kan de vinne en premie på 1 million dollar. Klarer Baxter å spore dem opp før tretti dager har gått, er avtalen med CIA at han skal få tilgang til de rikholdige etteretningsopplysningene CIA sitter på.

Bokomslag.: Øye i kodetekst.

Til gjengjeld vil CIA få tilgang til all den informasjonen Baxter og hans teknologiselskap har samlet inn om privatpersoner over hele kloden…. Og hvor lett er det egentlig  å holde seg skjult over flere uker og ikke legge igjen spor? Under radaren er spennende, overraskende, aktuell og skremmende. En realistisk thriller som  passer deg som vil lese en spenningsbok som skiller seg ut fra mengden. 

Anbefales av Benedikte

Tåken av Ragnar Jonasson

For deg som liker krim og spenning der natur, vær og vind er viktige stemningsskapere for historien, er Tåken av Ragnar Jonasson et tips.

Hulda Hermannsdóttir jobber i politiet i Reykjavik. En ny og alvorlig sak havner på bordet hennes, hun får ansvaret for å etterforske noe fryktelig som skjedde i julen to måneder tidligere. Fra denne starten hopper historien tilbake i tid. 

Einar og Erla bor på en gård som ligger veldig øde til og det er langt til nærmeste nabo. Det er rett før julaften og været er elendig. Det er snøstorm, strømmen har gått, ja til og med telefonlinjene er døde. Derfor er det  overraskende når det banker på døren deres. Utenfor står en forkommen og utmattet mann - han sier han har mistet turfølget sitt.

Foto av en vei som snor seg gjennom snøkledd landskap. Over bildet står det med store skrifttyper: Ragnar Jonasson Tåken. Bokomslag.

De må jo be han inn…. Einar, Erla og den fremmede står i sentrum for denne krimmen som blir mer og mer creepy. Hvem er den fremmede gjesten de har fått som gjest? Dette er en skummel krim med god driv og uhyggestemning. Tåken er tredje bok i serien om Hulda Hermannsdottir. De to andre heter Mørket og Øya. Den kan fint leses enkeltstående. 

Anbefales av Benedikte

X av Pascal Engman

Vanessa Frank er tilbake i Sverige etter å ha bodd et år i Spania med adoptivdatteren Celine. Det er slutt med Nicolas, som uten å fortelle det til noen har begynt å utdanne seg til politi i Malmø.

Når en svensk fotballfrue blir funnet skutt i luksusvillaen sin, blir Vanessa bedt om å komme tilbake til jobben i politiet for å bistå i etterforskningen. Drapsetterforskningen skal snart vise seg å involvere store deler av den internasjonale fotballverdenen. Det handler om kampfiksing, korrupte fotballspillere og -dommere og agenter som ikke skyr noen midler for å tjene mest mulig på spillerne sine. Vanessa ber Nicolas om bistand, og sammen kommer de på sporet av en virksomhet som er i ferd med å påvirke gjennomføringen og resultatene i fotball-VM. Det fører dem begge inn i livsfarlige situasjoner som får store konsekvenser for dem selv og deres nære.

En båt i full fart . Over bildet som er i sort og rød farge, står det med store bokstavtyper: X Pascal Engman. Bokomslag.

Dette er en ny spennende roman om Vanessa Frank og Nicolas Paredes, og den føles tidvis ubehagelig realistisk i skildringen av de mørke sidene av den enorme økonomien som internasjonal fotball er.

Anbefales av Susanne

Tyv : du skal ikke stjele av Sven Petter Næss

Marianne Krohn har flyttet tilbake til faren og det slitte overnattingsstedet han driver. Hun hadde alt hun kunne ønske seg, en bra jobb, grei økonomi og en god ektemann. Men så falt alt sammen. Hun mistet det hele. Nå sitter hun igjen med en stor gjeld som må nedbetales. 

En sen kveld ankommer en gjest til motellet som hun synes hun kjenner igjen. Kan det virkelig være han som svindlet henne grovt for noen år siden? Kan Marianne Krohn få tatt hevn?

Dette er en relativt kort krimroman med sine 190 sider, men den beviser at kort kan jammen være godt. Her er det duket for et intenst og spennende drama og en historie som tar uventede retninger og gir noen skikkelige  overraskelser.

Bokomslag

En psykologisk thriller som blant annet handler om misunnelse, svik og hevn. Om å ha alt, miste alt og kjempe seg tilbake. En annerledes spenningsroman som har god driv og er vel verdt å lese. 

Anbefales av Irene

Provokasjonen av Øystein Bogen

Dette er en brennaktuell politisk thriller av beste sort! Under dekke av å drive med forskning, finner en gruppe kinesere verdifulle metaller på Svalbard.

De gjør en avtale med Russland om utvinning av disse metallene og det legges en plan for hvordan man kan få mer kontroll på Svalbard. Under dekke av å måtte sørge for sikkerheten til den russiske befolkningen i Longyearbyen, setter det private gruveselskapet inn sikkerhetspersonell for å opprettholde ro og orden og sabotasje av kommunikasjonslinjer fører plutselig til at all kommunikasjon med Svalbard er kuttet.
  
I Oslo skjønner man at noe har skjedd på Svalbard, men uten man forstår omfanget og rekkevidden av det som nå er på trappene. 

Et sjøuhyre kryper opp av en fargerik matryoshka dukke. En mann står på islagt og snødekt landskap. Med stor teksttype står det: Øystein Bogen Provokasjonen. Bokomslag.

Den eneste informasjonen myndighetene i Norge får, kommer fra russiske medier. Og hva kan man egentlig stole på og hva er i ferd med å skje?

Dette er en politisk thriller med høyt spenningsnivå og god driv gjennom hele boken. Er du ute etter en skikkelig god, troverdig, politisk spenningsroman, 
ja da kan du hive deg over denne. 

Anbefales av Irene

Hushjelpen av Freida McFadden

Millie har sonet en fengselsstraff og når hun nå har begynt å søke jobb, er det noe hun holder skjult. Redd som hun er for at dette skal hundre henne i å få arbeid. Stor blir derfor overraskelsen, når hun får jobb som hushjelp hos Nina og Andrew. På intervjuet skinner huset, det er rent og ryddig, Nina er plettfri og hyggelig. Millie skal få bo på et loftsrom. 

Dagen etter, når Millie flytter inn, er alt kaos. Det er rotete, skittent, Nina virker ustabil og sjuskete. Heldigvis er Andrew både sjarmerende og grei...

Hver dag gjør Millie rent i det flotte huset, hun lager middag, henter datteren på skolen... Men hva er det egentlig som foregår i dette huset? Og er det ikke litt underlig at døra inn til rommet hennes bare kan låses fra utsiden?

Bokomslag. Et øye ser ut gjennom et nøkkelhull. Tekst: Hushjelpen Freida McFadden står med store bokstavtyper.

En overraskende, uhyggelig og klaustrofobisk psykologisk thriller med god driv.

Anbefales av Benedikte

Flere påskekrim-tips fra tidligere år

Se påskekrim hos Filmoteket

Alle med et nasjonalt lånekort ved Larvik bibliotek, kan strømme film via Filmoteket. Filmoteket skal være et godt og enkelt supplement til de store, internasjonale kommersielle strømmetjenestene.

Til toppen